Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Logische

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Logische
Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Logische

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Logische

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Logische
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Het is al lang gezegd hoeveel mensen - zoveel meningen. Sommigen zijn tevreden als er maar één partitie op de harde schijf is en alle informatie kan worden opgestapeld. Anderen zijn gewend hun gegevens te organiseren en hun harde schijf is dienovereenkomstig gepartitioneerd: in een systeem, games, video's, muziek, enz. Maar nu zullen we ontdekken hoe we de harde schijf in logische kunnen verdelen.

Hoe een harde schijf te partitioneren in logische
Hoe een harde schijf te partitioneren in logische

instructies:

Stap 1

Als de harde schijf nieuw is, kunt u deze al tijdens de installatie van het besturingssysteem in partities verdelen. Selecteer de schijf waarop u het systeem wilt installeren, stel de grootte van de logische schijf in. Verdeel dan de rest op dezelfde manier.

Stap 2

Als het systeem al is geïnstalleerd en u de gegevensschijf moet partitioneren, hebt u een soort programma nodig om met schijfpartities te werken. Zo'n programma vind je op internet. De meeste hebben dezelfde mogelijkheden en verschillen slechts in geringe mate in functionaliteit. Bovendien kunnen ze ook verschillen doordat sommige gratis zijn, terwijl voor andere moet worden betaald.

Stap 3

Laten we wat gratis software nemen. Bijvoorbeeld EASEUS Partition Master Home Edition. U kunt het downloaden van de website van de fabrikant https://www.partition-tool.com/download.htm. Installeer het programma volgens de instructies

Stap 4

Start het programma en klik op de knop Ga naar hoofdscherm. U krijgt een scherm te zien met al uw harde schijven. Verklein eerst de grootte van de primaire partitie van de schijf die u wilt partitioneren. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Formaat wijzigen / Partitie verplaatsen. Stel in de regel Partitiegrootte een nieuwe grootte in voor de eerste schijfpartitie en klik op OK. Klik nu met de rechtermuisknop op het niet-gepartitioneerde gebied dat verschijnt en selecteer Partitie maken. Stel de grootte van de nieuwe logische schijf in of selecteer het hele gebied als u alle beschikbare ruimte voor de partitie wilt geven. Schrijf de naam van de schijf in de regel Partitielabel. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Stap 5

Zorg er nogmaals voor dat je alles correct hebt gedaan en klik op Toepassen in de linkerbovenhoek van het scherm. Nadat het programma zijn werk heeft voltooid, start u indien nodig uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: