Hoe Een Cd Uit De Bios Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cd Uit De Bios Te Laden
Hoe Een Cd Uit De Bios Te Laden

Video: Hoe Een Cd Uit De Bios Te Laden

Video: Hoe Een Cd Uit De Bios Te Laden
Video: Как загрузится с флешки или CD на ноутбуке Samsung R519 2024, Mei
Anonim

Velen zijn gewend om een besturingssysteem of andere programma's te installeren met behulp van een opstartdiskette. Naast het feit dat deze schijven correct moeten worden gebrand, zodat ze starten voordat het besturingssysteem start, moet u de opstartparameters van het apparaat configureren.

Hoe een cd uit de bios te laden
Hoe een cd uit de bios te laden

Noodzakelijk

multiboot-schijf

instructies:

Stap 1

Als u een opstartbare schijf in de schijf hebt geïnstalleerd, maar de computer na het inschakelen nog steeds niet start, start u uw pc opnieuw op en drukt u op de Delete-toets. Na een tijdje wordt het BIOS-menu geopend. Zoek Opstartopties of Opstartapparaat.

Stap 2

Ga naar het submenu Boot Priority of Boot Device Priority. Druk op de toetsen F5 of F6 om de naam van het gewenste dvd-station in te stellen voor het item First Boot Device. Keer nu terug naar het hoofdmenu van het BIOS, markeer het item Opslaan en afsluiten en druk op Enter.

Stap 3

Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd. Druk op een willekeurige toets op uw toetsenbord om de opstartdiskette te starten. Bij sommige moederbordmodellen kunt u het selectiemenu voor opstartapparaten openen door op de F8-toets te drukken aan het begin van het opstarten van de pc.

Stap 4

Wacht nu tot het taalkeuzemenu van het installatieprogramma verschijnt (Windows Vista en 7). Selecteer de juiste taal en klik op Volgende. Klik op de knop "Installeren" en wacht tot een menu met een lijst met harde schijfpartities verschijnt.

Stap 5

Selecteer de juiste sectie en klik op de knop "Formaat". Houd er rekening mee dat alle gegevens die in dit gedeelte zijn opgeslagen, worden verwijderd. Het formatteringsproces moet zonder fouten worden uitgevoerd als er een besturingssysteem op deze partitie is geïnstalleerd.

Stap 6

Wacht nu tot de eerste fase van de nieuwe installatie van het besturingssysteem is voltooid en de computer opnieuw is opgestart. Wanneer Druk op een toets om vanaf cd op te starten opnieuw verschijnt, druk dan op geen enkele toets. Nu moet je de computer opstarten vanaf de harde schijf. Configureer aanvullende parameters van het systeem. Wacht tot de tweede computer opnieuw is opgestart. Raak het toetsenbord niet meer aan wanneer de bijbehorende inscriptie verschijnt.

Stap 7

Pas de computerinstellingen aan nadat de installatie van het besturingssysteem is voltooid. Open het BIOS-menu en stel uw harde schijf in als primair opstartapparaat.

Aanbevolen: