Een Core 2 Duo-processor Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Core 2 Duo-processor Overklokken?
Een Core 2 Duo-processor Overklokken?

Video: Een Core 2 Duo-processor Overklokken?

Video: Een Core 2 Duo-processor Overklokken?
Video: How To Overclock an Intel Core 2 Duo Cpu 2024, Mei
Anonim

Hoe hoger de prestaties van de processor, hoe hoger de snelheid van de hele computer. De prestaties van de processor zijn van invloed op de tijd die nodig is om taken uit te voeren en het algehele comfort van het werken op de computer. Om deze belangrijke parameter te vergroten, hoeft u geen duurdere en modernere processor te kopen. U kunt ook een gratis methode gebruiken.

Een Core 2 duo-processor overklokken?
Een Core 2 duo-processor overklokken?

Noodzakelijk

Computer, Core 2 duo-processor, basis BIOS-vaardigheden

instructies:

Stap 1

Als de koelers efficiënt genoeg zijn, begin dan met het overklokken van de processor. Ga naar het BIOS-menu van je moederbord (druk direct na het herstarten van de computer op de DEL-, F2- of F1-toets, afhankelijk van het moederbordmodel).

Stap 2

Zoek op de hoofdpagina van het BIOS het tabblad processorprestatiebeheer. Het kan anders worden genoemd, de instructies voor het moederbord in het BIOS-gedeelte geven precies aan hoe.

Stap 3

Het overklokken van de processor wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door de systeembusfrequentie te verhogen. In BIOS-instellingen wordt deze parameter meestal CPU-frequentie of CPU-klok genoemd. Om in het juiste veld te versnellen, verhoogt u eenvoudig de waarde tot de gewenste hoogte.

Stap 4

De processorfrequentie is het resultaat van het vermenigvuldigen van de systeembusfrequentie met een processorvermenigvuldiger, en u kunt deze overklokken door deze vermenigvuldiger te verhogen. Maar op de meeste processors is deze optie vergrendeld. Alleen Intel's Core 2 Duo Extreme-processors bieden de mogelijkheid om de multiplier te wijzigen tijdens overklokken.

Aanbevolen: