Hoe Een Pentium 3 . Overklokken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pentium 3 . Overklokken
Hoe Een Pentium 3 . Overklokken

Video: Hoe Een Pentium 3 . Overklokken

Video: Hoe Een Pentium 3 . Overklokken
Video: Overclocking a Pentium III PC 2024, April
Anonim

Overklokken (overklokken) is een methode om het vermogen van processors te vergroten. Dit wordt gedaan door de frequentie van de processor te verhogen. Hier zijn veel speciale programma's voor.

Hoe een Pentium 3. overklokken
Hoe een Pentium 3. overklokken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Download en installeer het programma voor het overklokken van de processor, volg hiervoor de link https://www.softportal.com/software-4579-clockgen.html, download het installatiebestand van het programma en installeer het op uw computer. Voer vervolgens het programma uit, stel de vereiste processorfrequentie in en druk op de knop Set

Stap 2

Overklok uw computer met behulp van Bios, start hiervoor uw computer opnieuw op en druk tijdens het opstarten onmiddellijk op de Del-toets. Druk er meerdere keren op om te controleren of het werkt. Als er een andere sleutel wordt gebruikt, kunt u deze vinden in de instructies van het moederbord. Om een Pentium-processor te overklokken, is het noodzakelijk om de processorfrequentie te verhogen, die bestaat uit het product van de busfrequentie en de vermenigvuldiger. Voor overklokken moet de FSB-frequentie of de processorfrequentie worden verhoogd.

Stap 3

Overklok de processor door de busfrequentie te verhogen, op deze manier neemt het totale systeemvermogen aanzienlijk toe. Zoek in BIOS de optie die verantwoordelijk is voor de geheugenfrequentie. Open hiervoor de handleiding van het moederbord en stel in in welke sectie deze optie mag staan. Meestal zijn dit de secties met geavanceerde chipsetfuncties of Memclock-indexwaarden. De laatste parameter wordt gemeten in megahertz. Het kan ook in het gedeelte POWER BIOS-functies staan en Systeemgeheugenfrequentie genoemd worden. Zoek deze parameter en stel deze in op de laagste waarde. Druk hiervoor op Enter en selecteer de gewenste waarde uit de lijst, of definieer de waarde met de cursortoetsen. Het instellen van de minimale geheugenfrequentie is nodig om de FSB-frequentie verder te verhogen, aangezien ook de geheugenfrequentie zal toenemen.

Stap 4

Zoek de parameter AGP / PCI Clock en stel deze in op de volgende waarde - 66/33 MHz. Zoek vervolgens de HyperTransport Frequency-parameter, verlaag de frequentie voor deze parameter naar 400 of 600. Om te beginnen met het overklokken van de Pentium-processor, gaat u naar de sectie Frequentie/spanningsregeling of POWER BIOS-functies. Zoek het item CPU-hostfrequentie of externe klok. Wijzig vervolgens de parameter naar boven. Begin met 10 MHz te verhogen, sla de parameters op, laad het besturingssysteem en controleer de stabiliteit van het werk door in speelgoed te gaan dat veeleisend is op het gebied van parameters.

Stap 5

Zorg ervoor dat het programma goed werkt en dat de processortemperatuur niet boven de 60 graden komt. Verhoog de waarde geleidelijk om de stabiliteit van uw computer te controleren. Als een programma crasht, blauw scherm, fout verschijnt, ga terug en verlaag de frequentie naar stabiel. Verhoog vervolgens de geheugenfrequentie opnieuw, doe het geleidelijk, verander de parameters één voor één, test onmiddellijk de gemaakte wijziging.

Aanbevolen: