Hoe De Snelheid Van Een Videokaart Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Videokaart Te Veranderen
Hoe De Snelheid Van Een Videokaart Te Veranderen
Anonim

Met behulp van sommige programma's kunt u de snelheid van bepaalde videokaarten verhogen. Dit proces kan de prestaties van videoadapters aanzienlijk verbeteren bij het werken met bepaalde toepassingen.

Hoe de snelheid van een videokaart te veranderen
Hoe de snelheid van een videokaart te veranderen

Noodzakelijk

  • - Riva-tuner;
  • - 3D-markering.

instructies:

Stap 1

Gebruik het 3D Mark-programma om de huidige gezondheidstoestand van de videokaart te beoordelen en de wijzigingen bij te houden. Installeer dit hulpprogramma en schakel het in. Analyseer de prestaties van uw grafische kaart. Onthoud de ontvangen indicatoren.

Stap 2

Installeer nu de Riva Tuner-app. Start uw computer opnieuw op en start dit programma. Klik op het tabblad Start en ga naar het menu Stuurprogramma-instellingen. Klik op de knop "Configureren" in dit item. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie "Systeeminstellingen" (pictogram van de videokaart).

Stap 3

Open eerst het menu Koeler. Verhoog de rotatiesnelheid van de ventilatorbladen van de videokaart tot de maximale waarde. Ga naar het menu Overklokken. Om toegang te krijgen tot de instellingen voor de kern- en geheugenfrequenties, vinkt u het vakje aan naast de optie "Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen". Selecteer het 3D-item in het venster dat verschijnt nadat u op de knop "Definitie" hebt geklikt.

Stap 4

Selecteer de frequentie die u in eerste instantie wilt wijzigen. Verhoog het met 40-60 Megahertz. Klik op de knop Test en zorg ervoor dat uw videoadapter stabiel is. Open nu het 3D Mark-programma en krijg een schatting van de prestaties van de grafische kaart.

Stap 5

Als er tijdens de controle geen fouten zijn gevonden, verhoogt u de frequentie-indicator iets meer. Voer deze cyclus uit totdat de videoadapter defect blijkt te zijn. Gebruik nu dezelfde methode om de tweede frequentie-indicator te verhogen tot het gewenste niveau. Zorg ervoor dat u de temperatuur van de videokaart in de gaten houdt.

Stap 6

Vink nu het vakje aan naast de optie "Instellingen laden vanuit Windows" en klik op de knop "Opslaan". Start uw computer opnieuw op en voer 3D Mark Utility opnieuw uit. Zorg ervoor dat de videoadapter stabiel is. Als de videokaart tijdens het overklokproces oververhit raakt, probeer dan de koelpasta te vervangen.

Aanbevolen: