Hoe Een Tankstation Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tankstation Te Starten?
Hoe Een Tankstation Te Starten?

Video: Hoe Een Tankstation Te Starten?

Video: Hoe Een Tankstation Te Starten?
Video: Hoe Moet Je Tanken? - Tutorial Voor Alle Auto's 2024, April
Anonim

Inkjetprinters worden steeds vaker vervangen door laserprinters, die zorgen voor beter en goedkoper printen. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het afdrukken van foto's, zijn het inkjetprinters waarmee u goedkoper kunt afdrukken. Aangezien de inkt snel genoeg op is, moet u leren hoe u de cartridges zelf kunt bijvullen.

Hoe een tankstation te starten?
Hoe een tankstation te starten?

Noodzakelijk

  • - inkt voor het tanken;
  • - drie spuiten van 10 ml.

instructies:

Stap 1

Inkjetprintercartridges kunnen van model tot model verschillen, maar de algemene navultechnologie is hetzelfde. U hebt inkt nodig in de gewenste kleuren, meestal rood, geel en blauw (sommige printers voegen zwarte inkt toe). Ze kunnen onmiddellijk worden verkocht in spuiten van 20 ml, of u hebt drie conventionele medische spuiten nodig, 10 ml, waarin u de inkt van de gewenste kleuren moet opzuigen.

Stap 2

Haal de cartridge uit de printer volgens de gebruiksaanwijzing. Er wordt een bepaalde hoeveelheid inkt in de cartridge gegoten, het benodigde volume staat meestal op de behuizing aangegeven. Plaats de cartridge op de krant met de printkoppen naar beneden, boor, prik en brand door het gat met een verwarmde naald in elk van de drie compartimenten. Het moet zich bovenaan de cartridge bevinden, soms is er al een speciaal aangewezen plaats voor.

Stap 3

Steek voorzichtig de naald van een spuit met inkt van de gewenste kleur in het gaatje en vul de patroon opnieuw, meestal is ongeveer 6 ml gevuld. Vul op dezelfde manier de andere kamers met de juiste inktkleuren. Laat de cartridge ongeveer vijf minuten staan en plak vervolgens de vulgaten af met tape. Plaats de cartridge terug in de printer en voer verschillende reinigingscycli uit, meestal 1 tot 3. Controleer de afdrukkwaliteit - als deze slecht is, herhaalt u de reinigingscyclus. Daarna zou de printer normaal moeten gaan werken.

Stap 4

Omdat het zelfvullen van cartridges door gebruikers niet winstgevend is voor printerfabrikanten, begonnen ze cartridges te leveren met speciale chips die het inktverbruik regelen. Wanneer de inkt op is (of de chip besluit dat de inkt op is), moet u een nieuwe cartridge kopen. Gebruikers vonden in dit geval echter ook mazen in de wet. In het eenvoudigste geval wordt gewoon een nieuwe chip gekocht en op een nagevulde cartridge geplaatst. Een chip kopen en inkt bijvullen is goedkoper dan een nieuwe cartridge kopen.

Stap 5

Op sommige printermodellen hebben gebruikers geleerd om chips op nul te zetten, waardoor cartridges een bijna onbeperkt aantal keren kunnen worden gebruikt. Ten slotte begonnen veel gebruikers zelfgemaakte CISS - continue inkttoevoersystemen op een inkjetprinter te installeren, deze methode moet als de meest succesvolle oplossing voor het probleem worden beschouwd. In een dergelijk systeem zijn de inktcompartimenten in de cartridge door dunne buizen verbonden met donorcontainers, van waaruit inkt in de cartridge stroomt wanneer deze wordt verbruikt. Zo is de cartridge nooit leeg.

Aanbevolen: