Hoe Het Fotogewicht Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Fotogewicht Te Verminderen
Hoe Het Fotogewicht Te Verminderen

Video: Hoe Het Fotogewicht Te Verminderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe doe ik een goede buikspierworkout? #workoutathome #healtylifestyle 2023, Februari
Anonim

Het "gewicht" van een foto verminderen wordt bereikt door de bestandsgrootte te wijzigen door deze naar een ander formaat te converteren. Een andere methode - het wijzigen van de beeldresolutie - kan worden gebruikt als het originele bestand in JPEG-indeling is opgeslagen, maar de foto in hoge resolutie is gemaakt.

Hoe het fotogewicht te verminderen
Hoe het fotogewicht te verminderen

instructies:

Stap 1

Als u een foto moet wijzigen die veel gewicht heeft vanwege het feit dat het bestandsformaat BMP of TIFF is, kunt u rondkomen met de grafische editor Paint, die op elke computer met Windows-besturingssysteem te vinden is in de Start menu. Voeg het bestand toe aan het programma en sla het onmiddellijk op, waarbij u JPEG als het uiteindelijke formaat kiest.

Stap 2

Sommige camera's nemen digitale foto's op in RAW-formaat, de meest omvangrijke van alle grafische containers. Om het gewicht van zo'n foto te verminderen, heb je Photoshop nodig. De procedure is hetzelfde als bij Paint - upload een foto en sla deze op in JPEG-formaat.

Stap 3

Als Photoshop niet bij de hand is, kunt u een van de kleine hulpprogramma's downloaden die zijn ontworpen om grafische bestanden van alle mogelijke formaten te converteren, waaronder RAW, TIFF en BMP. Dit kan Picture Resize Genius, ImageConverter Plus, enz. zijn. Deze programma's zijn te vinden op elk softwareportaal van het Russische internet of op de officiële websites van de ontwikkelaars.

Stap 4

De applicatie-interface is eenvoudig en duidelijk - zelfs beginnende gebruikers zouden geen problemen moeten ondervinden. Het is voldoende om een ​​foto (of zelfs meerdere) toe te voegen, het formaat van het uiteindelijke bestand te specificeren (voor maximale verkleining wordt JPEG aanbevolen) en geef de opdracht om te converteren.

Stap 5

Om het gewicht van een afbeelding met hoge resolutie die is opgeslagen in de JPEG-indeling te verminderen, dat wil zeggen met het maximale compressiepercentage, opent u de foto in dezelfde basiseditor, Paint. Klik op de knop Formaat wijzigen of druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en W. Specificeer de nieuwe afbeeldingsgrootte in procenten of pixelverhouding en sla het resultaat op met de opdracht Opslaan als (Ctrl en S).

Populair per onderwerp