Hoe Een Gezicht Van De Ene Foto Naar De Andere Over Te Zetten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gezicht Van De Ene Foto Naar De Andere Over Te Zetten In Photoshop
Hoe Een Gezicht Van De Ene Foto Naar De Andere Over Te Zetten In Photoshop

Video: Hoe Een Gezicht Van De Ene Foto Naar De Andere Over Te Zetten In Photoshop

Video: Hoe Een Gezicht Van De Ene Foto Naar De Andere Over Te Zetten In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De professionele rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop biedt een werkelijk fantastische ervaring. Het is hiervoor dat hij geliefd is bij gebruikers die dol zijn op het maken van fotocollages. U kunt inderdaad acties uitvoeren die typisch zijn voor dergelijke taken, bijvoorbeeld het overbrengen van een gezicht van de ene foto naar de andere, in slechts enkele minuten.

Hoe een gezicht van de ene foto naar de andere over te zetten in Photoshop
Hoe een gezicht van de ene foto naar de andere over te zetten in Photoshop

Noodzakelijk

geïnstalleerde editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open twee foto's in Adobe Photoshop (degene waarmee en degene waarnaar u het gezicht wilt overbrengen). Om een afbeelding te laden, drukt u op Ctrl + O of selecteert u de items Bestand en "Open …" in het hoofdmenu, gaat u naar de map met het vereiste bestand, selecteert u het in de lijst en drukt u op de knop "Openen".

Stap 2

Maak een selectiegebied dat het hele gezicht bedekt op de foto waarvan u het wilt overbrengen. Gebruik de tools van de groepen Lasso Tool en Marquee Tool.

Stap 3

Pas het selectiegebied aan met een snelmasker. Druk op de Q-toets op uw toetsenbord of op de knop Bewerken in snelmaskermodus op de werkbalk. Activeer het penseel. Kies een geschikt penseel in het vervolgkeuzepaneel Penseel. Zet de voorgrondkleur op zwart. Verwijder overtollige selectiegebieden met een penseel. Op dezelfde manier, als u wit kiest, voegt u de benodigde gebieden toe aan de selectie. Verlaat de snelmaskermodus door nogmaals op Q of de knop op de werkbalk te drukken.

Stap 4

Breng je gezicht over van de ene foto naar de andere. Kopieer de huidige selectie naar het klembord. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + C of selecteert u de items Bewerken en Kopiëren in het menu. Schakel over naar het venster met de afbeelding waar u het gezicht wilt invoegen. Druk op Ctrl + V of kies Bewerken en Plakken in het menu. Sluit het bronafbeeldingsvenster.

Stap 5

Selecteer het gezicht in de doelafbeelding. Schakel de zichtbaarheid van de huidige laag uit in het deelvenster Lagen. Schakel over naar de onderste (achtergrond) laag. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de tweede en derde stap.

Stap 6

Verwijder het gezicht van de afbeelding van de achtergrondlaag. Selecteer in het menu de items Laag, Nieuw, "Laag Van Achtergrond …". Klik in het dialoogvenster Nieuwe laag op de knop OK. Druk op de knop Verwijderen of selecteer Bewerken en wissen in het menu.

Stap 7

Lijn het overgebrachte gezicht uit met de originele afbeelding. Activeer en zet de zichtbaarheid van de bovenste laag aan. Selecteer Layer, Arrange and Send to Back in het menu om deze laag naar beneden te halen. Activeer de schaalmodus door de menu-items Bewerken, Transformeren en Schalen te kiezen. Houd de Shift-toets ingedrukt. Verplaats de hoeken van het kader in de werkruimte om het formaat van de afbeelding te wijzigen. Gebruik de muis om je gezicht naar de gewenste locatie te verplaatsen. Klik op de knop van een tool en klik op de knop OK in het venster dat verschijnt om de wijzigingen toe te passen. Terwijl u dit doet, kan het zinvol zijn om de dekking van de bovenste laag tijdelijk te verhogen door de parameter Dekking in te stellen.

Stap 8

Pas het overgebrachte gezicht aan de originele afbeelding aan. Als er transparante gebieden zijn, vul deze dan met een geschikte achtergrond met behulp van het gereedschap Kloonstempel. Verwijder eventuele defecten met behulp van het Retoucheerpenseel of schilderen met een penseel. Voor een betere overvloeiing van afbeeldingen kunt u sommige gebieden in de bovenste laag semi-transparant maken door aanpassingen te maken met een snelmasker.

Stap 9

Evalueer de resultaten van het werk en sla de afbeelding op. Selecteer de juiste schaal om te bekijken met behulp van de Zoom Tool. Zorg ervoor dat de beelduitlijning goed is. Keer indien nodig terug naar het bewerkingsproces. Druk op de sneltoets Ctrl + Shift + S of Alt + Ctrl + Shift + S en sla de foto op in een bestand.

Aanbevolen: