Hoe Een Koeler Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Demonteren?
Hoe Een Koeler Te Demonteren?

Video: Hoe Een Koeler Te Demonteren?

Video: Hoe Een Koeler Te Demonteren?
Video: CPU Koeler Vervangen / Monteren in 2021 2024, Mei
Anonim

Er zijn vaak situaties waarin de computer ineens luider begint te werken. En het volume van de computer als geheel hangt af van de werking van de koelers die erin zijn geïnstalleerd. Als de koeler luider begint te werken, moet deze worden verwijderd, geïnstalleerd en gesmeerd. Daarna kan het weer in elkaar worden gezet en opnieuw worden geïnstalleerd. Dit zou voldoende moeten zijn om het probleem op te lossen, omdat er geen schakelaar in de pc-koelers zit. Daarom kunnen alleen de lagers verslijten.

Als de computer veel lawaai maakt, is het tijd om de koeler schoon te maken
Als de computer veel lawaai maakt, is het tijd om de koeler schoon te maken

instructies:

Stap 1

Laten we het proces beschrijven van het demonteren en smeren van een pc-koeler op glijlagers. Koelers met dergelijke lagers kunnen geluid maken door uitdroging of lekkage van smeermiddel, het gebruik van lage kwaliteit of simpelweg het gebrek daaraan.

Stap 2

Nu ter zake. Laten we de eigen sticker van de koeler verwijderen, verwijder de rubberen plug, als die er is. Gebruik vervolgens een schroevendraaier of een pincet om de sluitring te verwijderen. Daarna moeten we beide rubberen ringen van de as verwijderen.

Stap 3

De volgende handeling met de koeler moet zijn om de behuizing en de waaier te reinigen van opgehoopt stof. Daarna nemen we het lager en met een stuk katoenen doek reinigen we alle delen van ons lager van het oude vet.

Stap 4

Als we sporen van oud organisch vet hebben, verwijderen we die met benzine. Siliconenvet wordt verwijderd met aceton of nagellakremover, wat eigenlijk hetzelfde is. Bij het werken met deze oplosmiddelen moeten we voorzichtig zijn, omdat het uiterlijk van de plastic onderdelen van de koeler kan verslechteren. Alcohol is een geweldig oplosmiddel, maar het verwijdert vet niet goed.

Stap 5

Laten we nu een paar druppels vet op het lager- en asgebied aanbrengen en daarvoor de eerste rubberen ring aanbrengen. Plaats na het aanbrengen van het vet de as in het lager. Je moet zoiets als een dikke ring onder de waaier leggen, dan druk je deze gemakkelijk in de koelbox. En de borgring is gemakkelijk te installeren.

Stap 6

Druppel nu nog wat vet van de zijkant van de asuitgang en plaats de tweede rubberen ring. We plaatsen de borgring op zijn plaats, helemaal aan het einde van onze schacht, en duwen hem verder in de opening. Het enige dat overblijft is om de stekker te vervangen door het merklabel.

Stap 7

Een paar woorden over koeler smeermiddel. Gebruik in geen geval eetbare plantaardige olie, vet of vaseline. Het is beter om spindel-, siliconen-, motor-, minerale, synthetische en andere oliën te gebruiken die beschikbaar zijn in het winkelnetwerk.

Aanbevolen: