Bont Selecteren In Photoshop

Bont Selecteren In Photoshop
Bont Selecteren In Photoshop

Video: Bont Selecteren In Photoshop

Video: Bont Selecteren In Photoshop
Video: Как вернуть трансформацию в Photoshop СС 2019 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van afbeeldingen in Photoshop is het vaak nodig om pluizige objecten te selecteren - warrig haar, lang haar, enz. Met de mogelijkheden van deze geweldige grafische editor kun je bont selecteren in Photoshop.

Bont selecteren in Photoshop
Bont selecteren in Photoshop

Open de afbeelding en dupliceer deze op een extra laag met de toetsen Ctrl + J. Het is beter om kopieën te verwerken om de hoofdafbeelding niet te beschadigen. Druk op de Latijnse E-toets om de toolset Wissen te activeren. Controleer het gereedschap Achtergrond wissen. Het ziet eruit als een gum met een schaar. Deze tool verwijdert de achtergrond rond elk element in de foto.

Nu moet je de Eraser-instellingen selecteren. Als u bont wilt selecteren, kunt u beter kiezen voor een borstelhardheid van nul (hardheid = 0) en een voldoende grote diameter. Het gereedschap ziet eruit als een telescoopvizier - een cirkel met een kruis erin. Plaats het op het geselecteerde object zodat het kruis zich buiten de rand van het object bevindt en klik met de linkermuisknop zodat het gereedschap een voorbeeld neemt van de kleur die u wilt verwijderen. Beweeg de muis nu, zonder de linkertoets los te laten, langs de omtrek van het geselecteerde element. Zelfs als je tegen een object aanrijdt, zal het er niet onder lijden, omdat het in kleur verschilt van de achtergrond - een slimme tool zal geen onnodige verwijderen.

Zodra de achtergrondkleur is veranderd, klikt u nogmaals om de Eraser het nieuwe staal te laten nemen en te onthouden. Hoe gevarieerder de achtergrond rond het onderwerp, hoe vaker je moet klikken. Als de achtergrondkleur en de objectkleur iets verschillen, verlaagt u de Tolerantiewaarde. Hoe dichter de kleurschakeringen, hoe kleiner de tolerantie zal zijn. Het is belangrijk om het niet te overdrijven, zodat de Eraser, samen met de achtergrond, geen deel van het object verwijdert. Als u complexe elementen selecteert, samen met de tolerantie, moet u de diameter van de borstel wijzigen. Alle inspanningen worden echter beloond - een slimme gum verwijdert immers samen met de achtergrond ook de halo rond het object. U hoeft de veelkleurige rand rond de selectie niet op te ruimen.

Als u een ander hulpmiddel hebt gebruikt om het object uit te snijden, zijn de opdrachten Verwijder zwarte matte, Wight-matte verwijderen en Defringe uit het menu Laag-> Matting handig.

Aanbevolen: