Hoe De Belasting Op Cpu Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Belasting Op Cpu Te Verminderen
Hoe De Belasting Op Cpu Te Verminderen

Video: Hoe De Belasting Op Cpu Te Verminderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Clean Your Gaming PC | Hindi 2023, Januari-
Anonim

Kortom, de belasting van de CPU wordt veroorzaakt door het opnemen van een toepassing en vanuit dit systeem worden bronnen naar de taak geleid. De processorbelasting neemt toe en door Taakbeheer aan te zetten, kunnen we zien hoeveel deze is gegroeid. Bij 100% belasting begint de computer te bevriezen, werken applicaties langzaam en soms kan alleen een herstart uitkomst bieden. Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen voor de belasting van de centrale processor en methoden om dit probleem op te lossen.

Hoe de belasting op cpu te verminderen
Hoe de belasting op cpu te verminderen

Het is nodig

  • Een computer
  • Taakbeheerprogramma

instructies:

Stap 1

Een grote belasting van de CPU gaat wanneer u de computer aanzet, het systeem en de desktop opstart. Daarom kunt u, wanneer het bureaublad verschijnt, zien hoe langzaam antivirusprogramma's, gadgets, mogelijk een browser en lokale programma's worden ingeschakeld. Het hangt allemaal af van de persoonlijkheid van de gebruiker en welke programma's hij gebruikt. Om dit probleem op te lossen, moet u de configuratie van de processor en het RAM-geheugen kennen. Dit kan door met de rechtermuisknop op Deze computer te klikken en Eigenschappen te selecteren. Immers, als de processor zwak is en 512 megabyte RAM heeft, zijn bevriezing en remmen niet verrassend. Daarom is het de moeite waard om naar de autoloader te gaan, een applicatie die verantwoordelijk is voor het laden van bepaalde programma's wanneer het systeem wordt ingeschakeld. Als u het Alcohol-programma niet gebruikt, heeft het geen zin om het automatisch te laden. Klik op Start - Uitvoeren - msconfig, er wordt een dialoogvenster geopend waarin we het opstarttabblad selecteren. We zien items gemarkeerd met vinkjes die samen met het systeem worden geladen. U kunt de namen van het programma en hun pad zien, dus we schakelen de selectievakjes uit voor de services die niet nodig zijn, klik op OK.

Hoe de belasting op cpu te verminderen
Hoe de belasting op cpu te verminderen

Stap 2

Het volgende punt is het laden van applicaties of games die ervoor zorgen dat de CPU wordt geladen. Nogmaals, je moet aandacht besteden aan de hardwareconfiguratie, of er eerder zoiets was. Controleer uw computer op virussen. Schakel bij het starten van games applicaties uit die veel bronnen vereisen. Dit kunnen browsers, chats, spelers zijn. Het opnieuw installeren van het systeem kan een mogelijke, maar ingrijpende oplossing worden. U kunt ook de systeemeenheid demonteren en kijken of er stof is opgehoopt. Soms kan de CPU-belasting worden veroorzaakt door een slechte warmteafvoer door verstopping van de koeler of delen van de processor (koellichaam). Probeer het thermische vet op uw processor te vervangen. Als al het andere faalt, probeer dan van processor te veranderen, leen van vrienden en kijk naar het gedrag van het systeem, en als dit het geval is, koop dan een krachtigere processor.

CPU-gebruik in Taakbeheer
CPU-gebruik in Taakbeheer

Populair per onderwerp