Hoe Een Storing In Een Computer Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Storing In Een Computer Te Bepalen?
Hoe Een Storing In Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe Een Storing In Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe Een Storing In Een Computer Te Bepalen?
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, April
Anonim

Het falen van elk apparaat in de computer kan gepaard gaan met overeenkomstige problemen tijdens opstarten en gebruik. Als u uw computer zelf wilt repareren of gewoon de oorzaak van de storing wilt achterhalen, moet u alle aansluitingen zorgvuldig controleren en hem opstarten.

Hoe een storing in een computer te bepalen?
Hoe een storing in een computer te bepalen?

instructies:

Stap 1

Controleer hoe de computer reageert wanneer u op de aan/uit-knop drukt. Als de computer daarna geen bewerkingen uitvoert en zelfs niet probeert te starten, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de voeding, die de rest van de pc van energie voorziet. Controleer zorgvuldig of alle kabels zijn aangesloten en aangesloten op het lichtnet, probeer het netsnoer in een ander stopcontact te steken. Als de computer nog steeds niet opstart, moet u de voeding vervangen.

Stap 2

Als de voeding werkt en de ventilator draait, maar de computer nog steeds weigert te starten, is het waarschijnlijk dat je moederbord kapot is. Het kan het duurste element in computerhardware worden genoemd. Het vervangen van het bord moet gebeuren in overeenstemming met uw processormodel en het RAM-geheugen dat u hebt geïnstalleerd. Al deze gegevens zijn terug te vinden in de documentatie bij de computer.

Stap 3

Open de zijklep van de computer en controleer alle lintkabelverbindingen op het moederbord. Elke draad moet stevig in de juiste sleuf worden bevestigd of op de juiste adapter worden aangesloten.

Stap 4

Verwijder de RAM-beugels door de speciale vergrendelingen voorzichtig te verschuiven en de kaarten uit de sleuf te trekken. Reinig ze van mogelijk stof en installeer ze vervolgens opnieuw. Sluit de stroomkabel aan op uw computer en druk op de aan/uit-knop. Als de computer opstart, maar vastloopt op het allereerste scherm of geluiden maakt, betekent dit dat uw RAM is verslechterd en dat u nieuwe strips moet aanschaffen.

Stap 5

Als de monitor beeldvervorming en kleurstrepen vertoont, is je videokaart kapot. De videokaart is eenvoudig te vervangen - open gewoon de behuizing, haal de oude videokaart eruit en installeer de nieuwe kaart op zijn plaats.

Stap 6

Als u de storing van de computer niet zelf kunt vaststellen, bel dan een specialist aan huis of breng de computer zelf naar een gespecialiseerd servicecentrum.

Aanbevolen: