Hoe Maak Je Een Kleurelement Op Een Zwart-witfoto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleurelement Op Een Zwart-witfoto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kleurelement Op Een Zwart-witfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurelement Op Een Zwart-witfoto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kleurelement Op Een Zwart-witfoto In Photoshop
Video: Zwart-witfoto maken met gekleurde objecten in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met behulp van Adobe Photoshop kunt u niet alleen aanzienlijk verbeteren, maar zelfs zeer oude foto's letterlijk een tweede leven inblazen. U kunt bijvoorbeeld een kleurelement maken op een zwart-witfoto. Dit detail ziet er erg indrukwekkend uit.

Hoe maak je een kleurelement op een zwart-witfoto in Photoshop
Hoe maak je een kleurelement op een zwart-witfoto in Photoshop

Noodzakelijk

  • - een bestand met de originele foto;
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Upload de foto waarvan je een gekleurd element wilt maken in Adobe Photoshop. Selecteer "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu of druk op Ctrl + O. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het vereiste bestand op. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Wijzig het rasterkleurformaat. Vouw het gedeelte Modus van het menu Afbeelding uit. Selecteer RGB-kleur als de afbeelding momenteel monochroom, geïndexeerd, grijswaarden, enz. is. Hierdoor worden er full colour elementen aan toegevoegd.

Stap 3

Wijzig het type van de huidige laag van achtergrond in hoofd. Selecteer het item "Laag van achtergrond …" in het contextmenu van het lagenpaneel of in het gedeelte Nieuw van het gedeelte Laag van het hoofdmenu. Voer in het weergegeven dialoogvenster Nieuwe laag, indien nodig, een naam in voor de nieuwe laag en klik op de knop OK.

Stap 4

Als de afbeelding van het gekleurde element in een extern bestand staat, gaat u verder met het toevoegen ervan. Laad het bestand in Adobe Photoshop zoals beschreven in de eerste stap. Markeer het gewenste fragment. Gebruik de juiste hulpmiddelen of druk op Ctrl + A als de hele afbeelding moet worden geselecteerd. Gebruik het item Kopiëren van het menu Bewerken of de sneltoets Ctrl + C om het fragment naar het klembord te kopiëren.

Stap 5

Voeg een gekleurd element toe aan de foto. Schakel over naar het documentvenster dat als eerste werd geopend. Druk op Ctrl + V. De eerder gekopieerde afbeelding wordt op een nieuwe laag geplakt. Verplaats met het gereedschap Verplaatsen het gekleurde element naar de gewenste locatie. Druk op Ctrl + E of kies Omlaag samenvoegen in het menu Laag om de lagen samen te voegen.

Stap 6

Maak een kleurelement van het zwart-witgedeelte van de foto zelf. Selecteer het gewenste gebied van de afbeelding. Gebruik de beschikbare tools (verschillende soorten Lasso-tools, Toverstaf, Quick Selection Tool, snelmasker, enz.). Open het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging door op Ctrl + U te drukken of door het item met dezelfde naam te selecteren in het gedeelte Aanpassingen van het menu Afbeelding. Activeer de opties Inkleuren en Voorbeeld. Verplaats de schuifregelaars om de gewenste kleur te krijgen. Klik OK.

Stap 7

Sla de gewijzigde afbeelding op. Druk op Ctrl + Shift + S. Geef in het dialoogvenster Opslaan als de vereiste parameters op en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: