Hoe Maak Je Een Flitspanorama

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flitspanorama
Hoe Maak Je Een Flitspanorama

Video: Hoe Maak Je Een Flitspanorama

Video: Hoe Maak Je Een Flitspanorama
Video: Hoe maak je een panorama foto voor instagram 2024, Mei
Anonim

Een Flash-panorama verschilt van een gewoon panorama doordat het in een cirkel is geïmplementeerd, waardoor het het 3D-effect ondersteunt. U kunt verschillende composities maken die op een computer als screensaver of op internet worden gebruikt.

Hoe maak je een flitspanorama
Hoe maak je een flitspanorama

Noodzakelijk

  • - Adobe Flash Player 10;
  • - Microsoft Research Image Composite Editor-programma;
  • - Pano2VR-programma.

instructies:

Stap 1

Om je flitspanorama te maken, heb je een camera, een statief (bij voorkeur maar niet vereist), een computer en drie programma's nodig: Adobe Flash Player 10, Microsoft Research Image Composite Editor en Pano2VR. Download deze programma's en installeer ze op uw computer. Selecteer een object voor het panorama en maak foto's met 5-10 procent overlap rond de randen van de verbinding. Voor dergelijke grootschalige foto's is het beter om een vierkant of een groot kruispunt als panoramisch object te kiezen, zodat het panorama er later spectaculair uitziet.

Stap 2

Zet de gemaakte foto's over naar de harde schijf van uw computer. Start Microsoft Image Composite Editor en open alle terreinbestanden die u erin hebt gemaakt. Het programma heeft tijd nodig om de foto's in de overlappende gebieden te lijmen. Snijd de gekartelde randen bij, zoals het programma adviseert, en sla het resulterende panorama op als een gewone foto. Kijk goed naar alle hoeken van de afbeelding zodat er geen fouten zijn.

Stap 3

Open Pano2VR en specificeer het eerder gemaakte bestand als het projectbestand. Door op de knop "Importeren" te klikken, geeft u aan dat het panorama cilindrisch zal zijn. Kies in het menu Exportformaat Flash, waarna een voorkeurenvenster verschijnt.

Stap 4

Experimenteer met de instellingen om de gewenste panoramakwaliteit te kiezen. Als u het panorama naar internet wilt uploaden, gaat u naar het tabblad HTML in de instellingen en vinkt u het vakje aan naast het item "HTML-bestand verbinden". Nadat u op de knop "OK" hebt gedrukt, verschijnt het Flash-panoramabestand dat u zojuist hebt gemaakt op de harde schijf. Bekijk de foto zorgvuldig om inconsistenties en kleine gebreken tijdig op te merken. Met deze programma's kunt u op elk moment reeds gemaakte bestanden bewerken.

Aanbevolen: