Hoe Intel Pentium Dual Core-processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Intel Pentium Dual Core-processor Te Overklokken?
Hoe Intel Pentium Dual Core-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Intel Pentium Dual Core-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Intel Pentium Dual Core-processor Te Overklokken?
Video: How To Overclock Intel(R) Pentium Dual Core CPU E5400 From 2.7 GHz to 3.7 GHz 2024, Mei
Anonim

De prestaties van de meeste moderne computers kunnen worden verhoogd zonder nieuwe hardware te installeren. Dit proces wordt "overklokken" genoemd. Het moet heel zorgvuldig gebeuren.

Hoe Intel Pentium Dual Core-processor te overklokken?
Hoe Intel Pentium Dual Core-processor te overklokken?

Noodzakelijk

Klok Gen

instructies:

Stap 1

Het is beter om te beginnen met het overklokken van de CPU. De prestaties van dit apparaat hebben rechtstreeks invloed op de snelheid van de hele computer. Alle noodzakelijke manipulaties kunnen worden uitgevoerd via het BIOS-menu van het moederbord. Start uw computer opnieuw op en open dit menu door op de Delete-toets te drukken.

Stap 2

Ga naar het menu Advanced Chipset Setup en zoek de items die verantwoordelijk zijn voor de parameters van de CPU. In dit geval bent u geïnteresseerd in drie parameters: spanning, busfrequentie en vermenigvuldiger. De eenvoudigste manier om de algehele CPU-kloksnelheid te verhogen, is door de vermenigvuldigingswaarde te wijzigen. Helaas geeft deze methode niet altijd de gewenste prestatiewinst voor andere apparaten. Begin met het verhogen van de busfrequentie.

Stap 3

Verhoog dit cijfer met 50-60 MHz. Wees uiterst voorzichtig bij het instellen van een dual-coreprocessor. Als u met het systeem de bedrijfsparameters van elke kern afzonderlijk kunt wijzigen, selecteert u identieke waarden. Dit zal een positief effect hebben op de prestaties van de CPU. Wijzig de spanningswaarde nadat u de busfrequentie hebt verhoogd. Het is beter om het spanningsniveau in eerste instantie met 0,1-0,2 volt te verhogen.

Stap 4

Keer terug naar het hoofd-BIOS-menu en markeer het item Opslaan en afsluiten. Druk op de Enter-toets en wacht tot de computer opnieuw is opgestart. Installeer het hulpprogramma Clock Gen om de status van de CPU te controleren en de prestaties te evalueren. Herhaal het algoritme om de busfrequentie van de CPU te verhogen en controleer de werking totdat het hulpprogramma fouten detecteert.

Stap 5

Stel de optimale parameters in. Controleer de processortemperatuur om oververhitting van dit toestel te voorkomen. Gebruik hiervoor de Everest- of Speed Fan-hulpprogramma's. Gebruik het tweede programma om de koelers af te stemmen om maximale koeling voor uw pc te bieden.

Aanbevolen: