Een Foto Invoegen In Een Kader In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Kader In Photoshop
Een Foto Invoegen In Een Kader In Photoshop

Video: Een Foto Invoegen In Een Kader In Photoshop

Video: Een Foto Invoegen In Een Kader In Photoshop
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, Mei
Anonim

Dankzij de uitgebreide beeldverwerkingsmogelijkheden van Adobe Photoshop kunt u uw foto een afgewerkte look geven door deze in een kader te plaatsen. U kunt op verschillende manieren een lijst maken, waarbij u de kleur, maat en textuur van uw keuze kiest.

Een foto invoegen in een kader in Photoshop
Een foto invoegen in een kader in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open je afbeelding. Kijk in het menu Afbeelding met de opdracht Afbeeldingsgrootte naar de afmetingen. Selecteer in het menu Bestand de optie Nieuw en voer de afmetingen van het nieuwe bestand in die groter zijn dan de hoofdafbeelding met de breedte van het frame. Vul de nieuwe afbeelding met een geschikte kleur met behulp van de Paint Bucket Tool.

Stap 2

Open de hoofdafbeelding opnieuw, druk op Ctrl + A om deze te selecteren en op Ctrl + C om naar het klembord te kopiëren. Open het bestand met het kader en plak de hoofdafbeelding Ctrl + V.

Stap 3

Ga naar de laag met het kader en dubbelklik op het icoon. Open in het Layer Style-venster Bevel and Emboss en selecteer een geschikte textuur voor de vulling. Pas de parameters Deps, Size en Soften aan zodat het frame er driedimensionaal uitziet. Voeg binnen- en buitenschaduwen toe (Inner Shadow en Slagschaduw). Kies in het Satijn-menu een kleur die donkerder is dan de randkleur en stel de overvloeimodus in op Multiplay.

Stap 4

Je kunt het anders doen. Open de hoofdafbeelding en druk op Ctrl + A. Kies in het menu Selectie de opdracht Selectie transformeren. Houd de Shift-toets ingedrukt en pas het formaat van de selectie aan zodat de inspringing vanaf de randen van de afbeelding gelijk is aan de breedte van het kader.

Stap 5

Selecteer in hetzelfde selectiemenu de opdracht Inverse of gebruik de toetsen Ctrl + Shift + I. Kopieer de selectie naar een nieuwe laag met Ctrl + J. Vul het frame met een geschikte kleur of textuur met behulp van de Paint Bucket Tool. Gebruik het venster Laagstijl om schaduw, volume, glans, enz. aan de nieuwe laag toe te voegen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

U kunt een selectie maken in de vorm van een kader met behulp van het gereedschap Rechthoek of het gereedschap Afgeronde rechthoek. In het tweede geval krijg je een frame met afgeronde hoeken. Druk op de U-toets en controleer de selectieweergave en het Pad-gereedschap in de optiebalk. Teken een rechthoek, verschoven ten opzichte van de randen van de afbeelding door de breedte van het frame.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op de rand van de rechthoek en kies Selectie maken. Keer de selectie om met Ctrl + Shift + I, kopieer naar een nieuwe laag en ga verder zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: