Hoe Schrijf Je Een Macro?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Macro?
Hoe Schrijf Je Een Macro?

Video: Hoe Schrijf Je Een Macro?

Video: Hoe Schrijf Je Een Macro?
Video: How to Create Macros in Excel Tutorial 2024, April
Anonim

U kunt speciale programma's, macro's genaamd, gebruiken om gegevens naar Excel te converteren, tabellen in Word opnieuw op te maken of een groot aantal wijzigingen van hetzelfde type in PowerPoint-dia's aan te brengen. Om dergelijke programma's te maken, kunt u de programmeertaal Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) gebruiken of eenvoudig een reeks uitgevoerde acties opnemen. Overweeg de tweede optie, waarvoor geen kennis van de VBA-taal vereist is.

Hoe schrijf je een macro?
Hoe schrijf je een macro?

instructies:

Stap 1

Laten we zeggen dat het de taak is om veel tabellen in een Word-document op te maken. Selecteer in het menu Extra de optie Macro en klik op de knop Opname starten.

Stap 2

Voer in het geopende venster de naam in van de macro die moet worden gemaakt, de sneltoets voor snel starten, de schijfruimte waar de macro moet worden opgeslagen en opmerkingen die de werking van de macro beschrijven.

Hoe schrijf je een macro?
Hoe schrijf je een macro?

Stap 3

Nadat u op de OK-knop hebt gedrukt, verschijnt een paneel met de knoppen "Stop" en "Pauze". Maak een van de tabellen naar wens op, u kunt bijvoorbeeld de breedte instellen op 50% van de paginabreedte of de stijl van de tabelranden wijzigen. Nadat alle wijzigingen in de tabel zijn aangebracht, klikt u op de knop "Opname stoppen".

Stap 4

Selecteer nu een willekeurige tabel in het document en voer de macro uit, de hele reeks acties die met de eerste tabel zijn gedaan, wordt herhaald.

Aanbevolen: