Hoe Maak Je Een Object Los

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Object Los
Hoe Maak Je Een Object Los

Video: Hoe Maak Je Een Object Los

Video: Hoe Maak Je Een Object Los
Video: Als je dit geheim hebt geleerd, gooi je NOOIT de oude BOOR uit de klopboormachine! 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van collages is het vaak nodig om het onderwerp van de achtergrond te scheiden. Om deze bewerking uit te voeren, moet het object worden geselecteerd. De grafische editor Photoshop biedt uitgebreide mogelijkheden om dit probleem op te lossen.

Hoe maak je een object los
Hoe maak je een object los

Noodzakelijk

  • Grafische editor "Photoshop"
  • De afbeelding waarin u het onderwerp van de achtergrond wilt scheiden

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in "Photoshop". Om dit te doen, selecteert u "Openen" in het menu "Bestand" of gebruikt u de sneltoetsen "Ctrl + O".

Stap 2

Selecteer in het palet "Tools" ("Tools") het gereedschap "Brush Tool" ("Brush") of gebruik de "B"-toets.

Stap 3

Schakel over naar de modus "Snelmasker". Klik hiervoor rechts van de twee rechthoeken onderaan het palet “Extra” of druk op de toets “Q”.

Stap 4

Schilder over het object dat u van de achtergrond wilt scheiden door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Wanneer u in de modus Snel masker werkt, zijn de te schilderen gebieden rood. Het is best handig om de randen van het geselecteerde object te schetsen met een penseel met een hardheid van ongeveer 70%. Verf over het centrale deel van het object met een penseel met een hardheid van 100%. Het is handiger om kleine details van de afbeelding te schetsen met een penseel met een kleine diameter. Borstelparameters kunnen direct worden aangepast. Dit gebeurt in het "Brush"-paneel, dat zich bovenaan het programmavenster onder het hoofdmenu bevindt. Het gereedschap Penseel heeft twee parameters: Hoofddiameter en Hardheid. Beide parameters kunnen worden aangepast door de schuifregelaars te verplaatsen of door numerieke waarden voor de parameters in de vakken boven de schuifregelaars in te voeren.

Stap 5

Verlaat de Quick Mask-modus. Klik hiervoor op de linker rechthoek onder aan het palet “Extra” of op de toets “Q”.

Stap 6

Keer de gemaakte selectie om. Om dit te doen, selecteert u in het menu "Selecteren" het item "Inverse" of gebruikt u de sneltoetsen "Shift + Ctrl + I".

Stap 7

Maak van de afbeelding een laag. Beweeg in het deelvenster "Lagen" de muisaanwijzer over de enige beschikbare laag, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Laag van achtergrond" in het pop-upmenu dat verschijnt.

Stap 8

Maak een laagmasker. Klik op de knop "Laagmasker toevoegen".

Het onderwerp is gescheiden van de achtergrond.

Aanbevolen: