Schijfdefragmentatie Starten

Inhoudsopgave:

Schijfdefragmentatie Starten
Schijfdefragmentatie Starten

Video: Schijfdefragmentatie Starten

Video: Schijfdefragmentatie Starten
Video: Disk defragmenter will not run, open or start in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het defragmenteren van een harde schijf kan niet alleen de snelheid van het lezen van gegevens van dit medium verhogen, maar ook de levensduur verlengen. Tijdens defragmentatie worden delen van bestanden verplaatst en samengevoegd tot bepaalde groepen.

Schijfdefragmentatie starten
Schijfdefragmentatie starten

Noodzakelijk

Auslogics schijfdefragmentatie

instructies:

Stap 1

Als u uw harde schijf minder dan een jaar hebt gebruikt, volstaat het om deze eenmaal per week te defragmenteren met behulp van de mogelijkheden van het besturingssysteem. Zet uw pc of laptop aan en open het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een van de harde schijfpartities.

Stap 2

Selecteer Eigenschappen in het uitgevouwen menu. Ga naar het tabblad Extra en klik op de knop Defragmenteren. Selecteer de gewenste lokale schijf door met de linkermuisknop op de naam te klikken. Klik op de knop Schijfdefragmentatie. Wacht tot het systeem de vereiste procedures heeft voltooid. Defragmenteer de resterende lokale schijven op dezelfde manier.

Stap 3

Als u de snelheid van uw harde schijf wilt optimaliseren, download dan Disk Defrag van Auslogics. Installeer dit hulpprogramma en voer het uit.

Stap 4

Bereid uw harde schijf voor op het defragmentatieproces. Verwijder alle bestanden die u niet nodig heeft. Hierdoor kan het wezen de tijd verminderen die het programma zal besteden aan het uitvoeren van de noodzakelijke bewerkingen. Besteed speciale aandacht aan grote bestanden zoals video's.

Stap 5

Open het tabblad "Instellingen" en ga naar het menu "Algoritme". Vink het vakje aan naast "Sla meer fragmenten over" en selecteer de optie "50 MB" in de lijst. Klik op de OK-knop.

Stap 6

Vink de vakjes aan naast de namen van alle lokale schijven. Klik op de pijl naast Defragmenteren. Selecteer de optie "Defragmenteren en optimaliseren".

Stap 7

Vink het vakje aan naast "Pc uitschakelen na defragmentatie" als u besluit dit proces 's nachts uit te voeren.

Aanbevolen: