Een Twisted Pair-kabel Controleren?

Inhoudsopgave:

Een Twisted Pair-kabel Controleren?
Een Twisted Pair-kabel Controleren?

Video: Een Twisted Pair-kabel Controleren?

Video: Een Twisted Pair-kabel Controleren?
Video: Apa itu kabel Twisted Pair ? | What is Twisted Pair cable ? 2024, Mei
Anonim

De kabels die de netwerkkaarten van computers verbinden met netwerkapparatuur zijn gemaakt op basis van enkeladerige geleiders. Door frequente bochten kunnen ze breken. Het is alleen mogelijk om de integriteit van de kabel met een ohmmeter te bepalen na een kleine wijziging.

Een twisted pair-kabel controleren?
Een twisted pair-kabel controleren?

instructies:

Stap 1

Voordat u de integriteit van de kabel controleert, moet u ervoor zorgen dat deze correct is gemonteerd. Bij het aansluiten van twee computers of twee netwerkapparaten moet een crossover-kabel worden gebruikt als een computer met een netwerkapparaat een rechte kabel is. Het is gemakkelijk om ze te onderscheiden: als beide kabels draden hebben die in dezelfde volgorde op de connector zijn aangesloten, is deze recht, en als in een iets andere volgorde, heb je een crossover voor je.

Stap 2

Koppel de kabel los van zowel computers als netwerkapparatuur voordat u gaat controleren.

Stap 3

Wijzig een ohmmeter of ander apparaat dat deze vervangt. Koop er een reserve set sondes voor. Neem twee veiligheidsspelden (gewone, geen spelden). Als ze plastic doppen hebben, verwijder ze dan. Soldeer de pinnen op de sondes.

Stap 4

Maak een ohmmeter-accessoire. Neem twee pinnen en verbind ze met een flexibele draad. U hebt deze nodig als de connectoren aan de uiteinden van de kabels ver van elkaar verwijderd zijn.

Stap 5

Als beide connectoren tegelijkertijd beschikbaar zijn, sluit dan een sonde met een pin aan op een van de pinnen van de connector en de andere op de pin van de andere connector waarop de draad van dezelfde kleur is aangesloten. Controleer op deze manier alle kabelgeleiders.

Stap 6

Als de kabelconnectoren ver van elkaar verwijderd zijn, sluit dan twee willekeurige contacten aan met een accessoire aan één kant. Sluit aan de andere kant een ohmmeter met pinnen aan op de pinnen waarop de draden van dezelfde kleur zijn aangesloten. Controleer ook alle draden in de kabel.

Stap 7

Als er gebroken geleiders worden gevonden, moet u bepalen of de breuken zich in de buurt van de connectoren bevinden. Vervang ze door andere, houd de verbindingsvolgorde aan en bel opnieuw. Als het probleem aanhoudt, is de kabel in het midden gebroken.

Stap 8

Onderzoek de kabel over de gehele lengte. Mogelijk kunt u het beschadigde gebied met het blote oog zien. Er kan bijvoorbeeld op worden getrapt, of dieren kunnen eraan knagen.

Aanbevolen: