Snelkoppelingen Vinden Vanaf Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Vinden Vanaf Het Bureaublad
Snelkoppelingen Vinden Vanaf Het Bureaublad

Video: Snelkoppelingen Vinden Vanaf Het Bureaublad

Video: Snelkoppelingen Vinden Vanaf Het Bureaublad
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad verschijnt direct na het laden van het besturingssysteem. De gebruiker kan het uiterlijk van de desktop naar eigen inzicht aanpassen door verschillende elementen en snelkoppelingen naar applicaties en mappen in de gewenste hoeveelheid en volgorde te rangschikken.

Snelkoppelingen vinden vanaf het bureaublad
Snelkoppelingen vinden vanaf het bureaublad

instructies:

Stap 1

Het is gebruikelijk om een snelkoppeling een pictogramlink naar een programma of map op een van de lokale stations te noemen, wat helpt om snel toegang te krijgen tot een bron. Als u een snelkoppeling maakt, verandert de map waarin het bestand is opgeslagen niet. Er zijn twee soorten snelkoppelingen op het bureaublad.

Stap 2

De eerste weergave zijn de standaard bureaubladelementen. Deze omvatten de mappen "Deze computer", "Mijn documenten", "Netwerkomgeving", "Prullenbak". Wanneer het besturingssysteem is geïnstalleerd, worden deze items automatisch gemaakt.

Stap 3

Als u ze per ongeluk hebt verwijderd, kunt u hun weergave als volgt aanpassen: klik op de knop "Start" of de Windows-toets, open het "Configuratiescherm", in de categorie "Vormgeving en thema's", klik met de linkermuisknop op de "Beeldscherm" icoon.

Stap 4

Een andere manier: op het bureaublad, klik met de rechtermuisknop op een vrije plaats op het bureaublad, selecteer het item "Eigenschappen" in het contextmenu. Een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" wordt geopend. Ga daarin naar het tabblad "Desktop".

Stap 5

Klik in het onderste deel van het venster op de knop "Bureaubladinstellingen" om het extra venster "Desktopelementen" te openen. Open het tabblad Algemeen en markeer met een markering in de groep Bureaubladpictogrammen de items die u op uw bureaublad wilt zien.

Stap 6

Klik op de knop OK, pas de nieuwe instellingen toe en sluit het eigenschappenvenster. U kunt de weergave van het winkelwagenpictogram niet op deze manier aanpassen. Om dit te doen, moet u het register bewerken of een speciaal programma gebruiken.

Stap 7

Het tweede type snelkoppelingen op het bureaublad zijn de snelkoppelingen die de gebruiker zelf heeft geplaatst. Als u dergelijke snelkoppelingen niet ziet, heeft u ze verwijderd. Ze verdwijnen niet vanzelf. Volg deze stappen om een snelkoppeling naar de gewenste map of het gewenste programma op het bureaublad te maken.

Stap 8

Ga naar de map waar het gewenste bestand zich bevindt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Verzenden" in het vervolgkeuzemenu en "Bureaublad (maak een snelkoppeling)" in het submenu.

Stap 9

Nadat u klaar bent met het plaatsen van de snelkoppelingen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrij gedeelte van het bureaublad en selecteert u "Vernieuwen" in het vervolgkeuzemenu, zodat u de volgende keer dat u de computer opstart, de snelkoppelingen precies op de plaats kunt vinden van het bureaublad waar ze zijn geplaatst.

Aanbevolen: