Hoe Installeer Ik Windows XP Als Server

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Als Server
Hoe Installeer Ik Windows XP Als Server

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Als Server

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Als Server
Video: Обзор Windows XP Server 2024, April
Anonim

In sommige situaties kunt u voor het opzetten van een thuis-LAN met internettoegang geen netwerkhubs of routers gebruiken. U hoeft slechts één computer als server te configureren.

Hoe installeer ik Windows XP als server
Hoe installeer ik Windows XP als server

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Bepaal welke computer als server zal fungeren. In dit geval is het besturingssysteem Windows XP op de geselecteerde pc geïnstalleerd. In principe speelt dit feit geen grote rol, aangezien volgende OS-versies op dezelfde manier zijn geconfigureerd. Installeer een extra netwerkkaart in deze computer om deze te voorzien van een verbinding met internet en andere pc's.

Stap 2

Sluit een netwerkhub aan op de geïnstalleerde apparatuur, die op zijn beurt verbinding maakt met de rest van de computers die deel uitmaken van uw netwerk. Sluit de kabel van de provider aan op de eerste netwerkadapter.

Stap 3

Zet de servercomputer en elke andere pc aan. Stel een internetverbinding in op de hostcomputer. Open de eigenschappen voor deze verbinding. Ga naar het menu "Toegang". Sta toe dat deze verbinding door alle computers in het lokale netwerk wordt gebruikt. Geef in het volgende menu-item "Toegang" uw netwerk op.

Stap 4

Open nu de eigenschappen van de netwerkadapter die op de hub is aangesloten. Ga verder naar de configuratie van het TCP / IP-protocol. Stel het statische (permanente) IP-adres voor deze netwerkkaart in op 231.231.231.1.

Stap 5

Hiermee is de configuratie van de servercomputer voltooid. Voer een reeks bewerkingen uit om de rest van de computers van een internetverbinding te voorzien via de eerste pc. Open de TCP / IP-configuratie. Als u Windows Seven of Vista gebruikt, selecteert u TCP / IPv4.

Stap 6

Stel de volgende waarden in voor de items in het menu dat wordt geopend:

IP-adres - 231.231.231. X

Max subnet - standaard

De hoofdgateway - 231.231.231.1

De voorkeurs-DNS-server is 231.231.231.1.

Houd er rekening mee dat X waarden groter dan één moet aannemen en niet mag worden herhaald.

Stap 7

Als uw netwerk uit slechts twee computers bestaat, heeft u geen netwerkhub nodig. Zorg voor een directe verbinding tussen de netwerkadapters van deze pc's.

Aanbevolen: