Hoe NAT Op Te Heffen

Inhoudsopgave:

Hoe NAT Op Te Heffen
Hoe NAT Op Te Heffen

Video: Hoe NAT Op Te Heffen

Video: Hoe NAT Op Te Heffen
Video: 10 favourite waves plugins 2024, April
Anonim

NAT-technologie maakt communicatie tussen meerdere computers op een lokaal netwerk en internet mogelijk met behulp van een enkel extern IP-adres. Als u een router instelt, kunt u deze functie beter inschakelen.

Hoe NAT op te heffen
Hoe NAT op te heffen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

De meeste moderne routers, inclusief apparaten die Wi-Fi ondersteunen, kunnen NAT-technologie gebruiken. Als dit erg belangrijk voor je is, controleer dan de beschikbaarheid van deze functie voordat je een wifi-router aanschaft. Zorg voor de juiste apparatuur.

Stap 2

Sluit het apparaat aan op netstroom en sluit het hiervoor aan op de netwerkkaart van de computer met behulp van de Ethernet (LAN)-connector. Zet uw computer aan en start uw internetbrowser. Lees de instructies voor uw router. Zoek daarin het initiële IP-adres van het apparaat, evenals de login en het wachtwoord die moeten worden ingevoerd om toegang te krijgen tot het apparaat.

Stap 3

Vul het invoerveld voor de browser-url in met het wifi-IP-adres van de router. Druk op de Enter-toets. Vul in het geopende menu de velden Login en Password in en druk op Enter. Open nu het menu WAN of Internetverbinding instellen om uw internetverbinding in te stellen.

Stap 4

Selecteer het protocol voor gegevensoverdracht, stel een dynamisch IP-adres in voor de router, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van uw ISP hebt gekregen. Zorg ervoor dat u DHCP, Firewall en NAT inschakelt door de vakjes ernaast aan te vinken. Klik op de knop Opslaan.

Stap 5

Ga naar het menu Wi-Fi of Wireless Connection Setup. Creëer je eigen wifi-hotspot. Kies een van de juiste beveiligingstypes (we raden het gebruik van WPA of WPA2-PSK aan) en stel een wachtwoord in. In het geval dat u de gegevensoverdrachtsnelheid via het Wi-Fi-kanaal moet beperken, geeft u de maximale balk op. Klik op de knop Opslaan.

Stap 6

Start uw router opnieuw op. Als dit niet programmatisch kan worden gedaan, koppelt u de apparatuur eenvoudig los van het lichtnet. Maak verbinding met het gemaakte toegangspunt. Sluit stationaire computers aan op de Ethernet (LAN)-connectoren van de router.

Aanbevolen: