Hoe Maak Ik Mijn Server Zichtbaar Op Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Ik Mijn Server Zichtbaar Op Het Netwerk
Hoe Maak Ik Mijn Server Zichtbaar Op Het Netwerk

Video: Hoe Maak Ik Mijn Server Zichtbaar Op Het Netwerk

Video: Hoe Maak Ik Mijn Server Zichtbaar Op Het Netwerk
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het Counter-Strike-spel biedt de mogelijkheid om je eigen gameserver te maken. Spelers over de hele wereld kunnen verbinding maken met uw server en deelnemen aan games die vergelijkbaar zijn met die van lokale spelers. Om dit te doen, moet uw server niet alleen zichtbaar zijn op uw thuisnetwerk, maar ook op internet.

Hoe maak ik mijn server zichtbaar op het netwerk
Hoe maak ik mijn server zichtbaar op het netwerk

Het is nodig

het internet

instructies:

Stap 1

Schakel de firewall van het Windows-besturingssysteem uit (dit kan in het configuratiescherm) en de firewallsoftware als u deze gebruikt. Controleer of de verbinding wordt geblokkeerd door uw antivirusprogramma - hiervoor moet u de ingebouwde firewall controleren. Veel programma's die netwerkverkeer scannen, blokkeren in de regel verschillende externe verbindingen, die vaak precies die verbindingen bevatten die door de gebruiker zijn gemaakt en volkomen veilig zijn.

Stap 2

Maak een permanent extern ip-adres voor de server. Om dit te doen, moet u contact opnemen met uw provider - sommige providerorganisaties bieden dergelijke diensten voor geld (voor sommigen wordt helaas de toewijzing van een statisch adres niet eens voor geld verstrekt). Voordat u een specifieke hosting kiest, moet u in de regel alle aangeboden diensten en prijzen zorgvuldig bestuderen.

Stap 3

Schrijf de volgende regels in het instellingenbestand van steam.inf: PatchVersion = 1.6.3.7ProductName = cstrike Als je een andere versie van de patch hebt, specificeer dan de jouwe.

Stap 4

Registreer u in de serverinstellingen van de masterserver. Om dit te doen, voegt u regels toe aan het einde van het server.cfg-bestand dat het setmaster add-commando bevat, evenals het ip-adres en de poort van de officiële server. U kunt de lijst en parameters van masterservers op internet vinden op thematische forums gewijd aan Counter-Strike.

Stap 5

Opgemerkt moet worden dat de versie van de patch ook van invloed is op uw zichtbaarheid op het netwerk: externe spelers met een oudere versie zullen de server niet zien, dus u moet dit punt zorgvuldig overwegen. Vaak zijn servers om deze reden niet beschikbaar. De parameter sv_lan 0 moet ook worden opgegeven in de opstartparameters van uw server. Raadpleeg de forums met behulp van een zoekmachine voor meer gedetailleerde instructies.

Aanbevolen: