Hoe Een Server Te Implementeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Server Te Implementeren
Hoe Een Server Te Implementeren

Video: Hoe Een Server Te Implementeren

Video: Hoe Een Server Te Implementeren
Video: Out of Band Server Management: A Look at HP iLO 2024, April
Anonim

Serverinstallatie is een integraal onderdeel van het creëren van het lokale netwerk van een organisatie. Het wordt gebruikt voor het beheren en configureren van toegang, evenals voor parameters voor het delen van internettoegang en organisatietechnologie.

Hoe een server te implementeren
Hoe een server te implementeren

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Windows Server-besturingssysteem;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de minimale vereisten voor het implementeren van een server erop. Afhankelijk van de taken die eraan zijn toegewezen, verschillen ook de vereisten voor de kenmerken van de pc. Om bijvoorbeeld een databaseserver of mailserver te installeren, moet je letten op de hoeveelheid RAM. Als u een bestandsserver wilt verhogen, is de belangrijkste voorwaarde hier de grootte en prestaties van de harde schijf. Voor al deze doeleinden is het beter om een computer met een Pentium-processor te gebruiken, omdat deze productiever is. Sluit een ononderbroken stroomvoorziening aan op uw pc en rust deze uit met een RAID-array.

Stap 2

Installeer het serverbesturingssysteem op de computer, deze procedure is bekend bij de systeembeheerder. Het enige waar u op moet letten, is de keuze van de services die samen met het systeem worden geïnstalleerd.

Stap 3

Vink de vakjes aan naast Domain Name System, Dynamic Host Configuration Protocol, Windows Internet Name Service. Maak verschillende partities op uw harde schijf aan voor de volgende doeleinden: systeemschijf, wisselbestand, opslag van gebruikersgegevens, Ris. De systeemschijf moet minimaal 10 GB zijn. Maak eerst een partitie voor het wisselbestand.

Stap 4

Configureer de netwerkinterface om computers die de server gebruiken via een lokaal netwerk te verbinden. Aangezien de server wordt geïnstalleerd, moet deze toegankelijk zijn op het juiste adres. Zorg er daarom voor dat de router een echt IP-adres heeft, zodat u later services op internet (FTP, VPN, Terminal Service) kunt configureren.

Stap 5

Geef het routeradres op als gateway en ook als DNS-server. Als er meerdere NIC's worden gebruikt, wijzigt u de standaardinterfacenamen in de namen die u begrijpt. Configureer in de eigenschappen van de adapter de benodigde parameters voor de LAN-verbinding. Vink het vakje onderaan het venster aan om verbindingspictogrammen in de taakbalk weer te geven. Verdere systeeminstellingen zijn afhankelijk van het soort server dat u wilt maken.

Aanbevolen: