Hoe Video Te Stabiliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Video Te Stabiliseren
Hoe Video Te Stabiliseren

Video: Hoe Video Te Stabiliseren

Video: Hoe Video Te Stabiliseren
Video: Video stabiliseren - videobewerking - DaVinci Resolve beginnershandleiding #2 2024, Mei
Anonim

Een van de grootste problemen bij video's die met een camera zonder statief zijn gemaakt, is wankel. Natuurlijk kan dit probleem tot op zekere hoogte worden verholpen door vóór het fotograferen een optische of elektronische stabilisator te activeren. Maar het wankele beeld dat je al van de camera naar je computer hebt gedownload, kan alleen worden verholpen door softwarematige verwerking.

Hoe video te stabiliseren
Hoe video te stabiliseren

Noodzakelijk

  • - filmpje;
  • - Adobe After Effects-programma.

instructies:

Stap 1

U kunt de mogelijkheden van After Effects gebruiken om uw video te stabiliseren. Importeer de film die moet worden verwerkt met behulp van de optie Bestand in de groep Importeren van het menu Bestand. Als u de voorkeur geeft aan sneltoetsen, gebruikt u Ctrl + I om het bestand te importeren.

Stap 2

Sleep de geïmporteerde clip met de muis naar het palet Tijdlijn of de optie Beeldmateriaal toevoegen aan compositie in het menu Bestand. Plaats de aanwijzer van het huidige frame aan het begin van het fragment waarvan de video moet worden gestabiliseerd, als u niet de hele video hoeft te verwerken.

Stap 3

Gebruik de optie Beweging stabiliseren in het menu Animatie. De verwerkte video met één tracker verschijnt in het lagenpalet. Pas de stabilisatieparameters aan in het palet Tracker Controls. Als u dit palet niet in het programmavenster ziet, gebruik dan de optie Tracker Controls in het menu Venster.

Stap 4

Geef de parameters op die moeten worden gestabiliseerd. Het programma houdt standaard wijzigingen in de Positieparameter bij. Met andere woorden, u kunt verticale en horizontale cameratrillingen compenseren. Als uw foto onder andere ook wiebelt, vink dan het selectievakje Rotatie aan. Daarna verschijnt een tweede tracker in het lagenpalet.

Stap 5

Installeer trackers op afbeeldingsfragmenten, waarvan de beweging door het programma wordt gevolgd. Dit moeten kleine fragmenten van de achtergrond zijn, die in theorie stationair zouden moeten zijn en alleen door het schokken van de camera in het frame zouden moeten bewegen. Objecten moeten qua kleur, verzadiging of helderheid verschillen van de omringende achtergrond. Standaard wordt het verschil in helderheid bijgehouden.

Stap 6

Als u trackers hebt geplaatst op objecten die qua kleur afwijken van de achtergrond, klikt u op de knop Opties in het deelvenster Trackerbesturing. Selecteer het RGB-item in de instellingen en klik op de knop OK.

Stap 7

Klik op het pictogram Vooruit analyseren in het deelvenster Tracker-besturingselementen. Nadat u op deze knop hebt geklikt, begint het proces van het analyseren van de beweging van punten gemarkeerd door trackers. U kunt de analyse volgen in het venster van het lagenpalet. Als een van de trackers is losgekoppeld van het object waaraan deze oorspronkelijk was bevestigd, drukt u op de Reset-knop en bevestigt u de tracker aan een ander object.

Stap 8

Nadat de analyse is voltooid, klikt u op de knop Toepassen. Start videovoorbeeld met behulp van de RAM Preview-optie in de Preview-groep van het Composition-menu.

Stap 9

Vergroot indien nodig de grootte van de afbeelding. Dit helpt voorkomen dat de rand van de laag met je video in het spelervenster wordt weergegeven om camerabewegingen te compenseren. Om de afbeelding te vergroten, klikt u op de pijl links van de videolaag in het Tijdlijn-palet. Vouw in het uitgevouwen menu het item Transformeren op dezelfde manier uit. Bewerk de parameter Scale zodat u tijdens het afspelen in het spelervenster geen delen van de zwarte achtergrond ziet.

Stap 10

Sla de gestabiliseerde video op met de optie Toevoegen aan weergavewachtrij in het menu Compositie. Klik in het Render Queue-palet op de Output om te labelen en specificeer de map waarin het bestand zal worden opgeslagen. Druk op de Render-knop om je video te verwerken.

Aanbevolen: