Hoe Codering Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Codering Te Herstellen
Hoe Codering Te Herstellen

Video: Hoe Codering Te Herstellen

Video: Hoe Codering Te Herstellen
Video: #7 Hoe een Radio repareren 2024, April
Anonim

Elk tekstdocument heeft zijn eigen specifieke codering. Als de oorspronkelijke codering van het bestand is gewijzigd, kan in sommige gevallen, wanneer u het opent, in plaats van de gebruikelijke letters een reeks onbegrijpelijke tekens verschijnen. Of het document kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van Latijnse karakters en Cyrillisch. Natuurlijk zal het in beide gevallen onmogelijk zijn om met hem samen te werken. Om het document vervolgens opnieuw te kunnen lezen, moet u de oorspronkelijke codering teruggeven.

Hoe codering te herstellen
Hoe codering te herstellen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - het Stirlitz-programma;
  • - Recovery Toolbox voor Word.

instructies:

Stap 1

Om het bestand te decoderen, heeft u het gratis Stirlitz-programma nodig. Het kan gemakkelijk worden gevonden en gedownload van internet. Pak na het downloaden van het programma het archief uit (installatie niet vereist). Voer het gewoon uit vanuit de map waarin u het archief hebt uitgepakt.

Stap 2

Klik in het hoofdmenu van het programma op het onderdeel "Bestand". Selecteer daarna "Openen" in het menu dat verschijnt. Geef het pad op naar het tekstbestand dat u wilt decoderen. Ga dan naar het tabblad "Bewerken" en selecteer "Decoderen". Het proces van het decoderen van het bestand naar het oorspronkelijke formaat zal beginnen. Wacht tot het is voltooid.

Stap 3

Nadat het decoderingsproces is voltooid, selecteert u het onderdeel "Bestand". Klik deze keer in het menu dat verschijnt op de opdracht "Opslaan als". Selecteer vervolgens in het geopende venster de naam van het bestand en de map waarin het wordt opgeslagen. Het tekstdocument kan nu worden gelezen met een testeditor.

Stap 4

Een andere optie is om een programma te gebruiken dat bestanden repareert als ze beschadigd zijn in de broncode. Het heet Recovery Toolbox for Word. Hoewel het programma commercieel is, kun je een gratis triviale versie vinden. Download de applicatie van internet en installeer deze op uw computer. Start het op. Klik in het hoofdmenu op de afbeelding van de map en geef het pad naar het tekstbestand op. Klik erop met de linkermuisknop en klik vervolgens vanaf de onderkant van het venster op de opdracht "Openen".

Stap 5

Klik nu onderaan het venster op de opdracht "Analyse" en klik in het dialoogvenster dat verschijnt op "Ja". Wacht tot het documentverificatieproces is voltooid. Eenmaal voltooid, kunt u de herstelbewerking starten. Om dit te doen, klikt u op de opdracht "Start herstel". Selecteer vervolgens de optie "Exporteren naar Word" en wacht tot het herstelproces is voltooid. Na voltooiing van deze bewerking wordt het tekstbestand hersteld. Sluit het programma door op de opdracht "Voltooien" te klikken.

Aanbevolen: