Hoe In Te Loggen?

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen?
Hoe In Te Loggen?

Video: Hoe In Te Loggen?

Video: Hoe In Te Loggen?
Video: HOE IN TE LOGGEN 2024, Mei
Anonim

Root is de superuser op Unix-achtige systemen. Dit is een beheerdersaccount met een standaard login "root" en kan indien nodig gemakkelijk worden hernoemd. Het superuser-user-schema is ontworpen om het beheerproces te vergemakkelijken en de veiligheid en stabiliteit van het systeem te waarborgen. Alle acties die worden uitgevoerd op systeembestanden zijn ontoegankelijk voor de gemiddelde gebruiker, maar mogelijk voor root.

Hoe in te loggen?
Hoe in te loggen?

instructies:

Stap 1

In Ubuntu Linux kunt u standaard niet inloggen als de supergebruiker. Om het root-account in te schakelen, moet u het wachtwoord weten. Het wordt meestal ingesteld tijdens de systeeminstallatie, maar u kunt het altijd vervangen. Open "Terminal" ("Menu -" Programma's "-" Accessoires ") en voer het commando in: sudo passwd root. Het "sudo"-commando geeft het systeem aan dat de volgende acties moeten worden uitgevoerd door de supergebruiker. Daarna moet u uw oude wachtwoord invoeren en vervolgens het nieuwe dat u wilt instellen.

Stap 2

Vervolgens moet u de mogelijkheid creëren om lokaal in het systeem te rooten. Ga hiervoor naar "Systeem" - "Beheer" - "Inlogvenster". Ga naar het tabblad 'Beveiliging' en selecteer 'Lokale aanmeldingen toestaan voor de systeembeheerder'.

Stap 3

Om in te loggen onder de root van het Fedora besturingssysteem, gebruik je het terminal commando "su" en voer je het juiste wachtwoord in. Open daarna het gdm-bestand:

gedit /etc/pam.d/gdm

Stap 4

Geef commentaar op de regel in het bestand "auth required pam_succeed_if.so user! = Root Quiet" met het "#"-teken. Meld u daarna af bij de gebruikerssessie en meld u aan als root.

Stap 5

Als u een KDE-bureaublad in Mandriva hebt, moet u, om het onder root te starten, op dezelfde manier het kdmrc-bestand bewerken, dat zich ofwel in /usr/share/config/kdm, of in /etc/kde/kdm kan bevinden.

Stap 6

Wijzig de waarde "AllowRootLogin" in true en sla deze op. Start daarna het kcontrol panel en voeg de root gebruiker toe aan de corresponderende lijst.

Stap 7

Voor Mandriva op Gnome, open het /etc/gdm-bestand om te bewerken en verander de "AllowRoot"-waarde in true. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: