Hoe Te Zien Of Een Computer Online Is

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Of Een Computer Online Is
Hoe Te Zien Of Een Computer Online Is

Video: Hoe Te Zien Of Een Computer Online Is

Video: Hoe Te Zien Of Een Computer Online Is
Video: Знакомство с работой компьютеров 2024, April
Anonim

Vaak stellen gebruikers van pc's op fora vragen die te maken hebben met de ontdekking van een bepaalde computer op het netwerk. Dit probleem wordt opgelost, maar hiervoor moet je wel enige kennis hebben van het werken op internet.

Hoe te zien of een computer online is
Hoe te zien of een computer online is

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Elke computer heeft in de regel een specifiek IP-adres dat eraan wordt toegewezen wanneer deze verbinding maakt met internet. Het is ook vermeldenswaard dat een dergelijk adres een reeks van 12 cijfers is, gescheiden door een punt van vier. Om te bepalen of een computer zich in het netwerk bevindt, moet u het adres van de computer weten. Het is als een telefoonnummer.

Stap 2

Vergeet niet dat het IP-adres dynamisch en statisch is. Dynamisch is een IP-adres dat automatisch aan elke computer wordt toegewezen. Dat wil zeggen, zodra u verbinding maakt met het netwerk, wordt er direct een bepaald nummer aan de computer toegewezen. De statische wordt eenmalig toegewezen door de provider en wordt vervolgens constant gebruikt. Dat wil zeggen, het maakt niet uit hoe vaak u verbinding maakt met het netwerk - het IP-adres blijft hetzelfde.

Stap 3

Om te zien of een bepaalde computer zich op het netwerk bevindt, moet u eerst weten wat het IP-adres is. Praat hiervoor met de eigenaar van deze computer via ICQ en vraag om een bestand, bijvoorbeeld een foto, over te zetten. Tijdens het verzenden wordt het I-adres gemarkeerd, zodat u het op deze manier kunt herkennen. Ga dan naar de site 2ip.ru. Zoek daar de kolom met de naam "Controleer IP-adres" of iets dergelijks, en klik daar. Voer het adres in dat in ICQ werd getoond bij het overzetten van bestanden.

Stap 4

Vervolgens krijgt u het land te zien waarin deze computer zich bevindt en een heleboel gegevens, bijvoorbeeld providernummer, e-mail. Bel vervolgens het nummer van de provider en vraag of de computer op het netwerk zit. U kunt bijvoorbeeld zeggen dat uw computer is vastgelopen tijdens het overzetten van belangrijke bestanden en nu wilt u weten of bestanden naar dit IP-adres worden overgebracht, zodat u weet of u uw computer opnieuw moet opstarten of niet. Over het algemeen kunnen we stellen dat het vrij moeilijk is om een computer op een netwerk te identificeren.

Aanbevolen: