Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Aanpassen

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Aanpassen
Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Aanpassen

Video: Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Aanpassen

Video: Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Aanpassen
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, April
Anonim

De mogelijkheid om uw bureaublad te personaliseren is een van de onbetwiste voordelen van het besturingssysteem. Snelkoppelingen behoren tot de meest gebruikte bureaubladelementen. Daarom is het de moeite waard om hun uiterlijk en locatie onmiddellijk aan te passen.

Snelkoppelingen op het bureaublad aanpassen
Snelkoppelingen op het bureaublad aanpassen

instructies:

Stap 1

Op een leeg bureaublad kunt u basissnelkoppelingen weergeven, zoals "Deze computer", "Prullenbak", "Mijn documenten", "Netwerkomgeving". Ga hiervoor naar de eigenschappen van het bureaublad. Selecteer het tabblad Bureaublad en klik op de knop Bureaublad aanpassen. Selecteer de snelkoppelingen die bovenaan het venster worden weergegeven met de selectievakjes. Bevestig uw keuze met de OK-toets.

Stap 2

Voeg snelkoppelingen toe naar de programma's die u het meest nodig hebt. Ga naar het menu "Start" en open de vervolgkeuzelijst "Alle programma's". Nadat u het gewenste programma hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en klikt u op de woorden "Verzenden naar bureaublad". Daarna verzendt het besturingssysteem het programma niet zelf, maar alleen de snelkoppeling. Hetzelfde kan worden gedaan door de linkerknop op de programmanaam ingedrukt te houden en het pictogram naar het bureaubladveld te slepen.

Stap 3

Als u snelle toegang tot bepaalde bestanden of mappen nodig hebt, maakt u er snelkoppelingen voor. Roep het contextmenu van het bestand op en selecteer de woorden "Snelkoppeling maken". Er verschijnt een snelkoppelingspictogram naast het bestand. U kunt het naar uw bureaublad kopiëren.

Stap 4

Om orde op zaken te stellen op het bureaublad, is er een contextmenufunctie "Sorteren". Het kan worden gebruikt om snelkoppelingen te ordenen op grootte, alfabet, datum van bestandswijziging en bestandstype.

Stap 5

Vind je de iconen te klein? Houd de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt en rol met het muiswiel. Dankzij deze actie kunt u de grootte van de labels naar wens aanpassen.

Stap 6

Om de afbeelding van een snelkoppeling te wijzigen, moet u naar de eigenschappen gaan en werken met de knop "Pictogram wijzigen". U kunt zowel standaard snelkoppelingspictogrammen als die gedownload van internet gebruiken.

Stap 7

Het hernoemen van een snelkoppeling is eenvoudig genoeg. Selecteer het met de linkermuisknop en druk op F2. Het naamveld wordt beschikbaar voor bewerking. Typ een naam en druk op Enter. De nieuwe naam vervangt de oude.

Stap 8

Als u de snelkoppelingen op het bureaublad hebt gewijzigd, maar de wijzigingen werden niet weergegeven, klikt u op het item Vernieuwen in het contextmenu van het bureaublad.

Aanbevolen: