Hoe De Server De Hele Tijd Draaiende Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Server De Hele Tijd Draaiende Te Houden?
Hoe De Server De Hele Tijd Draaiende Te Houden?

Video: Hoe De Server De Hele Tijd Draaiende Te Houden?

Video: Hoe De Server De Hele Tijd Draaiende Te Houden?
Video: Wat is een server? Servers versus desktops uitgelegd 2024, April
Anonim

De server werkt, in tegenstelling tot een gewone computer, de klok rond. Als het bevriest terwijl er niemand in de kamer is, is er tot de ochtend niemand om het opnieuw op te starten. Een nog gevaarlijkere situatie kan ontstaan wanneer een auto in brand staat.

Hoe de server de hele tijd draaiende te houden?
Hoe de server de hele tijd draaiende te houden?

instructies:

Stap 1

Let vooral op de keuze van voeding en moederbord. De betrouwbaarheid van deze componenten bepaalt de betrouwbaarheid van de gehele server als geheel. Ze moeten van bekende merken en vrij dure modellen zijn. Controleer regelmatig (eenmaal per zes maanden) de staat van de elektrolytische condensatoren erin - ze mogen niet opgezwollen zijn. Natuurlijk kan de voeding alleen worden geopend voor inspectie als deze spanningsloos is, maar zelfs in dit geval kunt u de componenten ervan niet aanraken, omdat de filtercondensatoren aan de ingang hun lading zeer lang behouden. Als u gezwollen condensatoren aantreft, stuur dan onmiddellijk het betreffende apparaat voor reparatie. Houd altijd identieke vervangende onderdelen bij de hand, zodat u uw server snel aan de gang kunt krijgen zonder te wachten tot de reparatie is voltooid. Als er interferentie in het netwerk is waardoor de computer vastloopt, gebruik dan een overspanningsbeveiliging en als de spanning in het netwerk regelmatig daalt, koop dan een ononderbroken voeding.

Stap 2

Een andere bron van mogelijke onredelijke serverbevriezingen zijn RAM-modules. Zorg ervoor dat u ze tijdens periodiek onderhoud op fouten controleert met behulp van het hulpprogramma Memtest86 +. Als u ten minste één fout in de module vindt, vervangt u deze. Om te kunnen bepalen in welke van de modules de defecte cel zich bevindt, controleert u ze één voor één en herschikt u ze terwijl de voeding spanningsloos is.

Stap 3

Computers zijn, in tegenstelling tot tv's, gemaakt in metalen behuizingen, zodat ze zelden vlam vatten. Het stofzuigen van de server is echter noodzakelijk. Doe dit bij elke controle. Reinig ook de ruimte onder het moederbord, evenals de binnenkant van de voeding (voorzichtig). Zet de machine uit voor verwerking en gebruik een stofzuiger die geen elektrostatische lading creëert. Door stof te verwijderen, kunt u zowel branden als bevriezing bestrijden. Door de monitor los te koppelen van het netwerk wanneer deze niet in gebruik is, wordt ook brand voorkomen. Als de server op afstand wordt aangestuurd via Telnet of VNC, hoef je er helemaal geen monitor op aan te sluiten.

Stap 4

Configureer uw server zodanig dat hacking wordt voorkomen en effectief DDoS-aanvallen worden weerstaan. Een goede oplossing is om het OpenBSD-besturingssysteem te gebruiken - het heeft de minste kwetsbaarheden en wordt bovendien niet veel gebruikt. Maar onthoud dat zelfs een hoogwaardige en foutloos werkende server met correct geconfigureerde software onbereikbaar is als deze via een defecte switch of router op het netwerk is aangesloten. Controleer ook de goede werking van deze apparatuur.

Aanbevolen: