Hoe Zang Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Zang Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Zang Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Zang Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Zang Op Een Computer Op Te Nemen
Video: Thuis Zang Opnemen Voor Beginners 2024, Mei
Anonim

Vroeger moest je een bandrecorder gebruiken om je eigen stem op te nemen en van buitenaf te horen. Vandaag zal het met succes worden vervangen door een computer. Hiermee kunt u niet alleen de opname zelf uitvoeren, maar ook op de gewenste manier bewerken.

Hoe zang op een computer op te nemen
Hoe zang op een computer op te nemen

instructies:

Stap 1

Wanneer u uw computer voorbereidt voor gebruik als thuisopnamestudio, begint u met het kiezen van een microfoon. Het moet electret zijn. Dynamisch werkt niet - je stem is nauwelijks hoorbaar. Kies een microfoon die prettig in de hand ligt en als je je handen vrij wilt hebben tijdens het zingen en je een muziekinstrument kunt bespelen, koop dan een reversmicrofoon (zonder radiokanaal) of een koptelefoon met microfoon. Als u wilt, kunt u een dynamische karaoke-microfoon omzetten in een electret-microfoon die is ontworpen voor aansluiting op een computer. Hiermee zie je eruit als een echte popartiest.

Stap 2

Zoek de microfooningang op de geluidskaart van uw computer. Meestal is het daarvoor bestemde nest roodachtig roze. Sluit er een microfoon op aan. Steek de microfoon niet per ongeluk in een andere aansluiting - het ontwerp van de stekker is zodanig dat deze een van de stereokanalen kortsluit, wat de versterker op de geluidskaart zou kunnen beschadigen.

Stap 3

Zeg iets in de microfoon. Hoogstwaarschijnlijk hoort u geen geluid uit de luidsprekers. Feit is dat op veel computers de microfooningang standaard is uitgeschakeld. Start het mixerprogramma (het is beschikbaar in zowel Linux als Windows, maar heeft verschillende namen), zet de microfooningang aan en pas de gevoeligheid ervan aan. Wanneer u een piep of akoestische feedback hoort, zet u het volume van de luidsprekers lager, verplaatst u de microfoon van de luidsprekers af of sluit u een hoofdtelefoon aan.

Stap 4

De computerhardware is klaar om zang op te nemen, dus het is tijd om ook voor de software te zorgen. Installeer het Audacity-programma op de machine. Qua bediening lijkt het erg op een bandrecorder. Eenmaal gestart, drukt u op de ronde (REC)-toets, zingt u een nummer in de microfoon, stopt u met opnemen met de vierkante (STOP)-toets en luistert u er opnieuw naar door op de PLAY-driehoektoets te drukken. Via het menu kunt u het bestand opslaan in AUP-formaat of exporteren naar de gebruikelijke MP3. Als u in de toekomst vaardigheden verwerft in het werken met het programma, zult u leren hoe u records kunt bewerken en er verschillende effecten op kunt toepassen.

Aanbevolen: