Hoe Een Verbinding Tussen Twee Computers Tot Stand Te Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verbinding Tussen Twee Computers Tot Stand Te Brengen
Hoe Een Verbinding Tussen Twee Computers Tot Stand Te Brengen

Video: Hoe Een Verbinding Tussen Twee Computers Tot Stand Te Brengen

Video: Hoe Een Verbinding Tussen Twee Computers Tot Stand Te Brengen
Video: How to Share Files Within Two Computers Through WIFI Router By Using LAN Cables Sinhala | සිංහල 2024, April
Anonim

Om een snelle informatie-uitwisseling tussen computers te garanderen, worden ze gecombineerd in een lokaal netwerk. Een andere reden voor het creëren van dit soort netwerk kan de instelling zijn van gelijktijdige toegang tot internet vanaf beide apparaten.

Hoe een verbinding tussen twee computers tot stand te brengen
Hoe een verbinding tussen twee computers tot stand te brengen

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - netwerkkaarten.

instructies:

Stap 1

Een belangrijk feit om in gedachten te houden: je hebt drie netwerkkaarten nodig om een lokaal netwerk met internettoegang tussen twee computers te creëren. Schaf het benodigde aantal netwerkadapters en één netwerkkabel aan.

Stap 2

Sluit twee netwerkkaarten aan op de computer die wordt aangesloten op de kabel van de provider. Stel uw internetverbinding in. Zorg ervoor dat het goed werkt.

Stap 3

Sluit de tweede netwerkkaart met een netwerkkabel aan op een soortgelijk apparaat dat in de tweede computer is geïnstalleerd. Open het Netwerkcentrum. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram dat de tweede netwerkkaart symboliseert en selecteer "Eigenschappen". Markeer "Internet Protocol TCP / IPv4" en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 4

Vul het veld "IP-adres" in met de volgende nummers: 222.222.222.1. Sla de instellingen voor deze netwerkadapter op.

Stap 5

Ga naar de instellingen van de tweede computer. Zet het apparaat aan en ga naar de instellingen van de netwerkkaart, zoals beschreven in de vorige paragraaf. Wijzig de parameters van dit apparaat in de volgende waarden:

- 222.222.222.2 - IP-adres

- 255.255.255.0 - Subnetmasker

- 222.222.222.1 - De hoofdgateway

- 222.222.222.1 - Voorkeur DNS-server

- 222.222.222.1 - Alternatieve DNS-server.

Sla de instellingen voor deze adapter op.

Stap 6

Ga terug naar de eerste computer. Open het Netwerkcentrum. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor de internetverbinding. Open de eigenschappen ervan. Selecteer het tabblad "Toegang". Zoek het item "Sta alle computers op het lokale netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken". Vink het vakje naast deze functie aan.

Stap 7

Geef in het volgende veld het lokale netwerk op dat uw computers vormen. Maak opnieuw verbinding met internet. Controleer op internettoegang op de tweede computer.

Aanbevolen: