Een Flashstation Versleutelen

Inhoudsopgave:

Een Flashstation Versleutelen
Een Flashstation Versleutelen

Video: Een Flashstation Versleutelen

Video: Een Flashstation Versleutelen
Video: How To: Je pc versleutelen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is de flashdrive een belangrijk element voor het opslaan en verzenden van informatie. Vaak worden er gegevens op vastgelegd, die voor een groot aantal mensen ontoegankelijk zouden moeten zijn. Er zijn verschillende programma's voor het versleutelen van informatie op USB-drives. Windows Vista of Windows 7 heeft een speciale Bitlocker-functie waarmee u een wachtwoord op een flashstation kunt instellen.

Een flashstation versleutelen
Een flashstation versleutelen

Noodzakelijk

Personal computer, flashstation

instructies:

Stap 1

Om deze functie te starten, moet u een flashstation in de USB-poort steken. Vervolgens moet u "Deze computer" of gewoon "Computer" invoeren op het bureaublad van uw computer.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de flashdrive. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de optie: "Bitlocker inschakelen". Na het starten begint het programma met het controleren en initialiseren van de flashdrive. Deze procedure is identiek voor bijna alle soorten draagbare media.

Stap 2

Nadat de initialisatie is voltooid, verschijnt het volgende dialoogvenster waarin u moet selecteren: "Gebruik wachtwoord om te ontgrendelen" en voer een wachtwoord in dat voldoet aan de vereisten voor optimale bescherming. Nadat u het wachtwoord opnieuw hebt ingevoerd, drukt u op de knop "Volgende". In het volgende dialoogvenster biedt Bitlocker opties om de sleutel op te slaan voor het geval het wachtwoord wordt vergeten of verloren gaat. Kies de juiste optie en klik nogmaals op de knop "Volgende".

Stap 3

De flashdrive is versleuteld. Het systeem zal u hierover informeren in een nieuw dialoogvenster. U kunt de succesvolle voltooiing van de codering controleren door de snelkoppeling "Deze computer" opnieuw in te voeren. Nu is er een nieuw pictogram verschenen op het pictogram van de flashdrive - een gouden slot, wat betekent dat de flashdrive is beveiligd met een wachtwoord. Om te gaan werken met informatie op de media, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de optie: "Bitlocker-besturingsparameters". Er verschijnt een lijst met opties voor het werken met de media.

Stap 4

Wanneer een flashdrive is aangesloten op een computer, zal het systeem vervolgens om een wachtwoord vragen, waarna deze wordt ontgrendeld en de materialen beschikbaar komen voor verwerking. U kunt dit wachtwoord altijd van de flashdrive verwijderen of in een ander wachtwoord wijzigen.

Aanbevolen: