Hoe De Terminalmodus Te Configureren

Inhoudsopgave:

Hoe De Terminalmodus Te Configureren
Hoe De Terminalmodus Te Configureren

Video: Hoe De Terminalmodus Te Configureren

Video: Hoe De Terminalmodus Te Configureren
Video: Cisco RSE | Chapter 6 | VLANs | Nederlands 2024, Mei
Anonim

In de Terminal-modus kunnen gebruikers rechtstreeks met serverbronnen werken. Het is erg handig als de werkstations niet te krachtig zijn en het rationeler is om direct te werken met de middelen van een krachtigere server. De terminalmodus is ook erg handig voor het werken met een server via internet, omdat u hierdoor het verkeer kunt verminderen.

Hoe de terminalmodus te configureren
Hoe de terminalmodus te configureren

instructies:

Stap 1

Installeer de Terminal Server-rol voor de server. Ga hiervoor via het menu "Start" naar "Configuratiescherm" -> "Serverbeheer".

Stap 2

Selecteer het menu-item Nieuwe rol toevoegen. Selecteer Terminal Server in de lijst.

Stap 3

Start de server opnieuw op op verzoek van het besturingssysteem.

Stap 4

Installeer Terminal License Server. Deze module is vereist voor Terminal Server om meerdere terminalverbindingen toe te staan.

Stap 5

Breng een internetverbinding tot stand en activeer de Terminal License Server. Hiervoor moet u uw contactgegevens invoeren.

Stap 6

Nadat u de Terminal Server-licentie hebt geactiveerd, voert u de wizard Clienttoegangslicentie uit en stelt u, nadat u het licentietype hebt opgegeven, het aantal gebruikers voor uw terminalserver in. Er kunnen twee soorten terminallicenties zijn. Per apparaattype - aansluiting van een bepaald aantal computers is toegestaan. Per gebruikerstype - verbinding van een bepaald aantal gebruikers is toegestaan.

Stap 7

Als u van plan bent om vanaf internet verbinding te maken met Terminal Server, configureert u de toegang daartoe op uw router en proxyserver. Op de router moet u verbinding met poort 3389 toestaan - deze poort wordt gebruikt voor terminalverbinding met de server. Het is ook nodig om de router te vertellen om verzoeken op deze poort om te leiden naar de interne terminalserver. De proxyserver moet worden geconfigureerd om communicatie op poort 3389 toe te staan.

Stap 8

Configureer gebruikerstoegang tot de terminalserver. Definieer in de module Terminal Server Manager in de machtigingseigenschappen de lijst met gebruikers of gebruikersgroepen die toegang hebben tot de terminalmodus.

Aanbevolen: