Hoe De Grootte Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Te Verkleinen

Video: Bureaublad pictogrammen vergroten of verkleinen 2022, December
Anonim

Het Windows-besturingssysteem biedt de gebruiker een indrukwekkende reeks instellingen waarmee u het uiterlijk van de desktop volledig kunt veranderen en optimaliseren om aan uw behoeften en smaak te voldoen. U kunt de achtergrond, het welkomstscherm, de bedieningslay-out en meer wijzigen. En natuurlijk vergroot of verkleint u de grootte van uw bureaubladsnelkoppelingen.

Sneltoetsen op het bureaublad
Sneltoetsen op het bureaublad

Het is nodig

Een computer met een Windows-besturingssysteem (XP, Vista of Windows 7), basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om de grootte van snelkoppelingen in Windows XP te verkleinen, gaat u naar het menu "Beeldschermeigenschappen". U kunt het openen in het "Configuratiescherm": het menu "Start" (selecteer "Instellingen" en daarin - "Configuratiescherm"). Zoek het item met de naam "Scherm", selecteer het en druk op "Enter". U kunt ook het menu "Beeldschermeigenschappen" oproepen vanuit het contextmenu van het bureaublad. Om dit te doen, klikt u op een willekeurige plaats op het bureaublad (niet op een van de snelkoppelingen) met de rechtermuisknop en selecteert u in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen".

Stap 2

Selecteer in het venster Eigenschappen voor beeldscherm het tabblad Uiterlijk en klik op de knop Effecten. Schakel in het menu dat verschijnt het selectievakje naast 'Grote pictogrammen gebruiken' uit. Nadat u op "OK" hebt geklikt, wordt de grootte van de snelkoppelingen verkleind.

Stap 3

Als u in Windows Vista de grootte van snelkoppelingen wilt wijzigen, moet u met de rechtermuisknop ergens op het scherm klikken, in het vervolgkeuzemenu naar het item "Bekijken" wijzen en het type pictogrammen selecteren. De kleinste - "Classic", dan - "Regular", nou ja, de grootste, natuurlijk, "Groot". Het wijzigen van de grootte van de pictogrammen gebeurt onmiddellijk nadat u op het bijbehorende label hebt geklikt.

Stap 4

De grootte van de snelkoppelingen op het bureaublad in Windows 7 wordt op dezelfde manier ingesteld als in Windows Vista, behalve dat de kleinste pictogrammen "Small" worden genoemd.

Populair per onderwerp