Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Opslaan

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Opslaan
Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Opslaan

Video: Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Opslaan

Video: Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Opslaan
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, April
Anonim

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat wanneer de schermresolutie werd gewijzigd of de computer crashte, waardoor de computer opnieuw opstartte, de locatie van de pictogrammen op het bureaublad veranderde. Het is goed als er maar een dozijn van zijn, maar het is een nogal vervelende taak om de pictogrammen op volgorde te zetten als er enkele tientallen zijn.

Snelkoppelingen naar het bureaublad opslaan
Snelkoppelingen naar het bureaublad opslaan

Noodzakelijk

Icon Protector-software

instructies:

Stap 1

Hoe vaak heb je geprobeerd de rommel van snelkoppelingen op het bureaublad op te ruimen? Vroeg of laat moet je het doen. Iemand installeert een nieuwe achtergrond (achtergrond voor de desktop) en legt de snelkoppelingen neer volgens de afbeelding op de "achtergrond", maar op een gegeven moment vliegt het hele ontwerp van de snelkoppelingen, zodat u standaard systeemtools of aanvullende software kunt gebruiken om op te lossen het probleem.

Stap 2

De eenvoudigste oplossing zou zijn om de bureaubladpictogrammen banaal vast te pinnen. Om deze optie in te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad, selecteert u het menu-item "Rangschikken" en selecteert u de opdracht "Dock" uit de lijst. De methode is effectief, maar u kunt geen snelkoppelingen naar mappen, enz. verplaatsen.

Stap 3

Er zijn verschillende hulpprogramma's voor het juiste beheer van snelkoppelingen, helaas heeft Microsoft zo'n hulpprogramma nog niet ontwikkeld, dus u moet hulpprogramma's van derden gebruiken, bijvoorbeeld Icon Protector. Je kunt het downloaden via de volgende link

Stap 4

Het programma neemt een kleine hoeveelheid RAM in beslag en staat na de lancering constant in het systeemvak (naast de klok). Het archief met het hulpprogramma bevat 2 bestanden, ze moeten naar een willekeurige map worden gekopieerd, bij voorkeur naar de map C: / Program Files / Icon Protector.

Stap 5

Om het programma automatisch te starten, moet de snelkoppeling in de map "Startup" worden geplaatst. Klik op het menu "Start", selecteer "Alle programma's", klik met de rechtermuisknop op de map "Opstarten".

Stap 6

Klik in de geopende catalogus met de rechtermuisknop op een lege ruimte, selecteer in het contextmenu de groep "Nieuw" en vervolgens het item "Snelkoppeling". Klik in het geopende venster op de knop "Bladeren" en geef het pad op naar het uitvoerbare bestand, waarvoor u C: / Program Files / Icon Protector / IconProt.exe hebt geselecteerd. Klik op de knop OK om dit venster te sluiten.

Stap 7

Klik in het venster voor het maken van een snelkoppeling op "Volgende", voer de naam van het programma Icon Protector in en klik op "Voltooien".

Stap 8

Om de locatie van de pictogrammen op het bureaublad op te slaan, klikt u met de rechtermuisknop op het programmapictogram en selecteert u de sectie Bureaublad opslaan en selecteert u vervolgens een willekeurig schema. Het herstellen van de opgeslagen lay-out gaat op dezelfde manier, in plaats van de sectie Desktop opslaan, selecteert u de sectie Desktop laden.

Aanbevolen: