Een Gegevensserver Maken

Inhoudsopgave:

Een Gegevensserver Maken
Een Gegevensserver Maken

Video: Een Gegevensserver Maken

Video: Een Gegevensserver Maken
Video: Tutorial: Voeg een server toe aan Idera Server Backup 2024, April
Anonim

Een internetdataserver is ontworpen om geordende informatie op te slaan. Het kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan gegevens over webpagina's op te slaan, om het gemakkelijker te maken om bezoekersinformatie te vinden en te verzamelen. Het opzetten van een dataserver kan complex zijn, maar als u de basis begrijpt, kunt u deze succesvol voltooien.

Een gegevensserver maken
Een gegevensserver maken

instructies:

Stap 1

Verzamel alle gegevens die u wilt bewaren, en noteer hoe de records aan elkaar worden gekoppeld. Een gebruikersdatabase kan bijvoorbeeld in een tabel worden ingevoerd, waarbij elke cel afzonderlijke informatie over namen, adressen, enz. zal bevatten. Bovendien kan één adres vaak op meerdere personen tegelijk worden toegepast, waarbij het slechts op enkele details van elkaar verschilt. In dit geval hebben ze het over het maken en configureren van "databaseschema's".

Stap 2

Bepaal hoe de gegevensserver zal worden gebruikt. Hoeveel mensen zullen er gedurende de dag verbinding mee maken? Wat is het maximale aantal verbindingen dat u in één minuut kunt verwachten? Deze antwoorden bepalen de benodigde hardware-, software- en internetconnectiviteitsopties en zijn in veel gevallen van invloed op het budget dat u voor dit project wilt toewijzen.

Stap 3

Bekijk informatie over een paar basisdatabasetoepassingen om de juiste ontwikkelomgeving te bepalen. Microsoft Access en FileMaker Pro zijn de krachtigste en meest gebruiksvriendelijke tools voor zowel programmeurs als beginners. In beide gevallen kan het echter duur zijn om deze software aan te schaffen en te registreren om een dataserver te maken. Vergelijk het met MySQL en PostgreSQL, die volledig gratis zijn maar moeilijker te leren zijn.

Stap 4

Stel een reservecomputer in als ontwikkel- en testplatform en installeer de software voor het maken van databases die u gaat gebruiken. Maak uw eigen databaseschema in de door u gekozen ontwikkelomgeving. Controleer hoe gemakkelijk en handig het is om te gebruiken.

Stap 5

Maak verbinding met de server door de webpagina-interface naar wens te configureren. Zorg ervoor dat het de mogelijkheid voorkomt dat u onjuiste gegevens in de formulieren invoert, niet om grote hoeveelheden informatie vraagt of onmogelijke berekeningen probeert uit te voeren, zoals delen door nul. Als de gegevensserver gemakkelijk te hacken is, moet u de beveiliging verbeteren.

Stap 6

Voeg de database toe aan de server, controleer of het systeem werkt. Zorg ervoor dat de server de verwachte belasting met succes aankan.

Aanbevolen: