Hoe Een VPN-netwerk Te Organiseren

Inhoudsopgave:

Hoe Een VPN-netwerk Te Organiseren
Hoe Een VPN-netwerk Te Organiseren

Video: Hoe Een VPN-netwerk Te Organiseren

Video: Hoe Een VPN-netwerk Te Organiseren
Video: I Built a Home Server Rack! (And How You Can Too) 2024, April
Anonim

Elk vpn-netwerk biedt een specifieke server die zorgt voor communicatie tussen netwerkcomputers en andere apparaten. Tegelijkertijd geeft het sommigen (of allemaal) toegang tot een extern netwerk, bijvoorbeeld internet.

Hoe een VPN-netwerk te organiseren
Hoe een VPN-netwerk te organiseren

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - LAN-kaart.

instructies:

Stap 1

Het eenvoudigste voorbeeld van een vpn-netwerk kan het creëren van een lokaal netwerk tussen twee computers zijn, die elk toegang hebben tot internet. Uiteraard heeft slechts één pc een directe verbinding met de server van de provider. Selecteer deze computer.

Stap 2

Installeer er een extra netwerkadapter in, die wordt aangesloten op de tweede computer. Verbind met een netwerkkabel van de juiste lengte de netwerkkaarten van de twee computers met elkaar. Sluit de ISP-kabel aan op de andere netwerkadapter van de hoofd-pc.

Stap 3

Stel uw internetverbinding in. Dit kan een LAN- of DSL-verbinding zijn. In dit geval maakt het helemaal niet uit. Als u klaar bent met het maken en configureren van een nieuwe verbinding, gaat u naar de eigenschappen ervan.

Stap 4

Open het menu "Toegang" in het venster dat verschijnt. Sta toe dat deze internetverbinding wordt gebruikt door alle computers die deel uitmaken van een specifiek lokaal netwerk. Geef het netwerk op dat door uw twee computers wordt gevormd.

Stap 5

Open de instellingen van de netwerkadapter die is aangesloten op de tweede computer. Markeer het TCP / IPv4-internetprotocol en klik op de knop Eigenschappen. Selecteer "Gebruik het volgende IP-adres". Stel de waarde van deze parameter in op 212.212.212.1. Sla uw wijzigingen op.

Stap 6

Hiermee is de installatie van de eerste computer voltooid. Open de TCP / IPv4-instellingen op de netwerkadapter van de tweede pc. Rekening houdend met de waarde van het IP-adres gespecificeerd in de vorige paragraaf, stel de volgende parameters in voor de items in dit menu: - 212.212.212.2 - IP-adres;

- 255.255.255.0 - Subnetmasker;

- 212.212.212.1 - Hoofdgateway;

- 212.212.212.1 - DNS-servers Sla de instellingen van dit menu op.

Stap 7

In dit geval fungeert uw eerste computer als een vpn-server en biedt deze toegang tot internet en het lokale netwerk voor de tweede pc. Vernieuw de internetverbinding van de eerste computer. Zorg ervoor dat het tweede apparaat toegang heeft tot het World Wide Web.

Aanbevolen: