Een Tekstbestand Hercoderen

Inhoudsopgave:

Een Tekstbestand Hercoderen
Een Tekstbestand Hercoderen

Video: Een Tekstbestand Hercoderen

Video: Een Tekstbestand Hercoderen
Video: Tekstbestand met nota regels converteren mbv Excel 2024, Maart
Anonim

Soms moet u, om tekst naar een handiger formaat te converteren, de codering ervan wijzigen. Dit is een eenvoudige procedure die geen speciale kennis vereist en niet veel tijd kost.

Een tekstbestand hercoderen
Een tekstbestand hercoderen

instructies:

Stap 1

Installeer het MS Office-softwarepakket op uw pc. Als u niet alle programma's in dit pakket nodig heeft, kunt u een aangepaste installatie maken, d.w.z. installeer alleen degene die u van plan bent te gebruiken. In dit geval heeft u de MS Word-toepassing nodig om de tekstcodering te wijzigen.

Stap 2

Start deze teksteditor. Zoek op de werkbalk het menu-item "Bestand" en vervolgens "Openen". Zoek het bestand waarnaar u de codering wilt converteren. Maak het open. Selecteer op de werkbalk het menu-item "Service", in de lijst die verschijnt, selecteer het item "Opties". Er verschijnt een venster. Selecteer daarin het tabblad "Algemeen".

Stap 3

Zoek naar Confirm File Format Conversion On Open. Vink het vakje ernaast aan. Wanneer u nu een gecodeerd tekstbestand opent, kunt u de codering ervan wijzigen. Sluit het document.

Stap 4

Open het opnieuw om het tekstbestand opnieuw te coderen. Er verschijnt een venster. Zoek de regel "Gecodeerde tekst" erin. Zoek het tabblad "Overig". U ziet een lijst met verschillende soorten coderingen. Kies onder hen de gewenste codering voor uw bestand.

Stap 5

Zoek de regel "Bekijken". Klik erop om te zien wat er is gebeurd als gevolg van transcodering. Als de tekst niet wordt omgezet in een leesbare vorm, wijzigt u de codering. Houd er rekening mee dat als de tekst uitsluitend in een bepaald type teken wordt weergegeven, dit betekent dat het vereiste lettertype ontbreekt.

Stap 6

U kunt het downloaden op de officiële Microsoft-website. Als de codering met succes is gekozen, slaat u de wijzigingen op. Veruit de meest voorkomende codering is Unicode. Het ondersteunt niet alleen Europese, maar ook Arabische alfabetten, evenals alfabetten van Aziatische landen. Als u wilt dat uw tekst openbaar beschikbaar is, slaat u deze op in deze codering.

Aanbevolen: