Het Formaat Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
Het Formaat Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: Het Formaat Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen

Video: Het Formaat Van Snelkoppelingen Op Het Bureaublad Wijzigen
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, April
Anonim

Het eerste dat direct opvalt na de overgang van Windows XP naar nieuwere versies, is de grootte van de pictogrammen op het bureaublad. Het is heel eenvoudig om het gebruikelijke uiterlijk te herstellen, er zijn verschillende manieren om het formaat van snelkoppelingen in elke versie van dit besturingssysteem te wijzigen.

Het formaat van snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen
Het formaat van snelkoppelingen op het bureaublad wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, is het formaat van uw bureaubladpictogrammen uiterst eenvoudig. Klik eerst op de achtergrondafbeelding om er zeker van te zijn dat de focus van het systeem op het bureaublad ligt en niet op het programmavenster waarin u eerder werkte (bijvoorbeeld het browservenster).

Stap 2

Druk op de CTRL-toets en draai aan het muiswiel terwijl u de toetsen ingedrukt houdt. Als u het wiel van u af draait, worden de snelkoppelingen op het bureaublad groter, en als u het in de tegenovergestelde richting draait, neemt het af.

Stap 3

Er is een andere manier om het formaat van pictogrammen te wijzigen. Als u met de rechtermuisknop op een ruimte op het bureaublad klikt die vrij is van open programma's en snelkoppelingen, verschijnt er een "contextmenu" (het rechtsklikmenu wordt altijd "contextmenu" genoemd). De bovenste regel erin ("Bekijken") heeft een subsectie die, naast andere bureaubladinstellingen, drie opties voor pictogramgroottes bevat - groot, normaal en klein. Kies degene die het beste bij je past.

Stap 4

Als u Windows XP gebruikt, moet u veel meer handelingen uitvoeren om de snelkoppelingen te verkleinen. Begin door met de rechtermuisknop te klikken op een ruimte op uw bureaublad die vrij is van snelkoppelingen en vensters. In het contextmenu moet u het laagste item ("Eigenschappen") selecteren om toegang te krijgen tot het wijzigen van de scherminstellingen.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Uiterlijk", zoek de knop "Geavanceerd" in de rechterbenedenhoek en klik erop.

Stap 6

Open de vervolgkeuzelijst onder het bijschrift "Element" in het geopende venster met de kop "Extra ontwerp" en selecteer het item "Icoon" erin. Stel vervolgens de breedte en hoogte van de labels in pixels in door de getallen in het vak onder "Grootte" te wijzigen. Op de volgende regel in dit venster kunt u het lettertype van het lettertype dat in de handtekening wordt gebruikt onder het label en de grootte ervan wijzigen.

Stap 7

Klik op de "OK"-knoppen in beide geopende vensters ("Extra uiterlijk" en "Eigenschappen: weergave") om de aangebrachte wijzigingen vast te leggen.

Aanbevolen: