Hoe Te Converteren Naar Djvu-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Converteren Naar Djvu-formaat
Hoe Te Converteren Naar Djvu-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Djvu-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Djvu-formaat
Video: How to convert djvu to pdf 2024, April
Anonim

Compressie met verlies wordt gebruikt bij het converteren naar het DjVu-formaat. Deze methode wordt gebruikt om gescande documenten op te slaan, die veel formules, symbolen en afbeeldingen bevatten. Al deze tekens en tekeningen zijn erg moeilijk volledig te herkennen, en alleen de methode van deze compressie is erg handig voor dergelijk materiaal.

Hoe te converteren naar djvu-formaat
Hoe te converteren naar djvu-formaat

Wat is DjVu Lossy-compressie?

De lossy-compressiemethode houdt in dat het originele document zodanig wordt gecomprimeerd dat de originele gegevens verschillen van de gegevens die worden verkregen na het uitpakken van het document. Deze wijzigingen zijn niet zo belangrijk en bij verder gebruik van het document dat met deze technologie is gecomprimeerd, heeft dit geen invloed op het eindresultaat.

Het DjVu-formaat is erg handig voor het comprimeren van niet alleen symbolen en afbeeldingen. Het wordt ook vaak gebruikt bij het scannen van oude documenten en boeken. Hierbij is niet alleen de inhoud van het originele document van belang, maar ook de kleur van de vellen, de textuur van het papier, sporen van buigvellen of van vingers, en dergelijke. Dat wil zeggen, bij het werken met dergelijke bronmaterialen is elke ontwerpnuance belangrijk.

Dit formaat voor documentcompressie is erg populair en wordt vaak gebruikt bij het werken met documenten. Dankzij deze technologie zijn er een aantal bibliotheken met wetenschappelijke boeken ontstaan. Om documenten in DjVu-formaat te comprimeren, is een unieke technologie ontwikkeld waarmee u de originele afbeelding in drie lagen kunt verdelen, die voorgrond, achtergrond en zwart-witmasker worden genoemd. Het zwart-witte masker bevat de afbeelding van de tekst zelf en al zijn duidelijke details. Alle afbeeldingen en tekeningen worden op de achtergrond opgeslagen, evenals de textuur van de pagina's, waarvan de resolutie automatisch wordt verlaagd om ruimte te besparen. De informatie over de kleur in het masker wordt op de voorgrond opgeslagen. Deze laag krimpt nog meer. Vervolgens wordt elk van de lagen gecomprimeerd met behulp van speciale algoritmen.

Hoe te converteren naar DjVu-formaat?

In de regel worden gescande documenten geconverteerd naar het DjVu-formaat. Meestal is dit PDF-formaat. Om een document van PDF naar DjVu-formaat te converteren, hebt u speciale PDF naar DJVU Converter-software nodig. Het moet naar uw computer worden gedownload, meestal wordt het programma gedownload als een archief.

Na het downloaden van het archief, pakt u het uit en klikt u op het installatiebestand om het programma op uw computer te installeren. Wanneer u het programma start, moet u in de regel Invoerbestand het originele PDF-document specificeren dat u wilt converteren. Geef hieronder in de kolom Uitvoerbestand de map aan waarin het geconverteerde document al in het DjVu-formaat zal worden opgeslagen. Druk na deze acties op de knop "OK" en het conversieproces begint. Het wordt aanbevolen om documenten in DjVu-formaat te openen met Lizardtech Document Express Editor, die niet alleen documenten van dit formaat kan openen, maar ook kan maken. Naast deze basisfuncties heeft het nog een aantal andere voordelen die je helpen om met DjVu-documenten te werken.

Naast het werken met oude boeken en teksten met complexe symbolen, wordt dit formaat door gewone gebruikers gebruikt om een grote hoeveelheid verschillende literatuur op een computer op te slaan, omdat bij compressie de documentgrootte wordt teruggebracht tot enkele megabytes.

Aanbevolen: