Hoe Computers Met Twisted Pair Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Met Twisted Pair Te Verbinden
Hoe Computers Met Twisted Pair Te Verbinden
Anonim

De eenvoudigste manier om een lokaal netwerk tussen twee computers te creëren, is door hun netwerkkaarten met elkaar te verbinden door middel van een twisted pair. Deze methode zorgt voor de hoogste snelheid van informatie-uitwisseling tussen pc's.

Hoe computers met twisted pair te verbinden
Hoe computers met twisted pair te verbinden

Het is nodig

gedraaid paar

instructies:

Stap 1

Gewoonlijk worden dergelijke verbindingen niet alleen gemaakt om communicatie tussen twee computers mogelijk te maken, maar ook om internettoegang vanaf beide apparaten te configureren. Om het tweede doel te bereiken, heb je in totaal drie netwerkkaarten nodig. Als elke computer één netwerkadapter heeft, koop dan een andere.

Stap 2

Sluit hem aan op de stationaire computer die later als router zal fungeren. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's voor deze adapter bijwerkt.

Stap 3

Verbind nu beide computers met een twisted pair (netwerkkabel). Steek de kabel van de provider (of een netwerkkabel van een DSL-modem) in een vrije netwerkkaart op de eerste pc.

Stap 4

In dit geval krijgen beide computers automatisch specifieke IP-adressen. Dit is voldoende voor een lokaal netwerk om te werken, maar niet voor internettoegang. Open de instellingen van de netwerkkaart van de eerste computer, die is aangesloten op de tweede pc. Markeer het item "Internet Protocol TCP / IP" en ga naar de eigenschappen ervan. Geef deze netwerkadapter een vast (statisch) IP-adres. De waarde ervan is bijvoorbeeld 157.157.157.1.

Stap 5

Stel hiervoor nu je internetverbinding in met een andere netwerkkaart. Open de eigenschappen van de nieuwe verbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Zoek het item "Sta andere netwerkgebruikers toe de internetverbinding van deze computer te gebruiken". Vink het vakje ernaast aan.

Stap 6

Geef in het volgende menu-item "Toegang" het netwerk op waarvoor u toegang tot internet hebt geopend. Ga verder met het instellen van een tweede computer. Open de eigenschappen van het internetprotocol TCP / IP.

Stap 7

Voer een IP-adres in dat overeenkomt met de eerste drie segmenten met het adres van de eerste computer, bijvoorbeeld 157.157.157.5. Vul nu de items "Preferred DNS Server" en "Default Gateway" in met het IP-adres van de host-pc. Sla de instellingen op.

Aanbevolen: