Twee Monitoren Aansluiten

Twee Monitoren Aansluiten
Twee Monitoren Aansluiten

Video: Twee Monitoren Aansluiten

Video: Twee Monitoren Aansluiten
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Het idee om twee (of zelfs meer) monitoren op één computer aan te sluiten, wordt achtervolgd door iedereen voor wie het standaard Windows-desktopframework te krap is. Iedereen die heeft geprobeerd met afbeeldingen of zelfs teksten te werken op een systeem met twee monitoren, waardeerde al snel het gemak van extra elektronische ruimtes. Hoe sluit je twee monitoren aan op het systeem?

Twee monitoren aansluiten
Twee monitoren aansluiten
  1. Als het aantal monitoren beperkt is tot twee, is de eenvoudigste manier om te profiteren van de mogelijkheden van standaard computerapparatuur. Veel videokaarten hebben een extra uitgang, waarop een tweede monitor net zo eenvoudig is aan te sluiten als de eerste op de hoofduitgang. Nadat u de interfacekabels met succes hebt aangesloten, zet u gewoon de computer aan. In de meeste gevallen herkent het besturingssysteem beide apparaten met succes, waarna u in het gedeelte "Weergave" van het Configuratiescherm de instellingen van elk van de apparaten kunt controleren en indien nodig kunt aanpassen.
  2. Om niet alleen twee monitoren aan te sluiten, maar in het algemeen voldoende vrijheid te krijgen om monitoren, toetsenborden en muizen op uw systeem aan te sluiten, gebruikt u een elektronische schakelaar. Zo'n apparaat wordt kvm-switch genoemd (in deze naam zijn gemakkelijk de eerste letters te herkennen van de namen toetsenbord, video en muis, die een idee geven van het functionele doel van het apparaat). Verschillende modellen van dergelijke schakelaars verschillen in het aantal ondersteunde apparaten (respectievelijk monitoren, toetsenborden en muizen). Let ook op de lengte van de verbindingskabel van het apparaat naar de computer. In de regel is het beperkt tot 10 meter (wat voldoende is voor de meeste appartementen en huizen), maar het kan oplopen tot 100 meter.
  3. Als de afstand waarop u van plan bent om extra monitoren te gebruiken lang is, moet u een complexer apparaat gebruiken - een schakelaar. Het zet het signaal om voor verzending via Ethernet-netwerken, wat betekent dat het kan worden gebruikt om een computer aan de andere kant van de wereld te besturen. Bovendien zal de kwaliteit van het beeld dat op de monitor wordt verkregen bij gebruik van de schakelaar veel hoger zijn, hoewel modi boven 800x600 door slechts enkele modellen worden ondersteund. Dit betekent dat het wel mogelijk zal zijn om op zo'n systeem te werken, maar de luxe game graphics zullen onherstelbaar beschadigd raken.

Aanbevolen: