Hoe Cd Op Te Schonen?

Inhoudsopgave:

Hoe Cd Op Te Schonen?
Hoe Cd Op Te Schonen?
Anonim

Cd's kunnen bij veelvuldig gebruik vuil en bekrast worden. De eenvoudigste oplossing is natuurlijk om in het begin voorzichtig te zijn met de schijven, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Als de schijf al stoffig of per ongeluk vuil is geworden, probeer hem dan schoon te maken.

Hoe cd op te schonen?
Hoe cd op te schonen?

Noodzakelijk

  • - zacht weefsel;
  • - een blikje perslucht;
  • - ofwel alcohol en een zachte doek.

instructies:

Stap 1

Als de schijf aanzienlijke vervuiling bevat, zoals opgedroogde druppels, kan het moeilijk zijn om deze in het station of de muziekspeler te lezen. Koop desgewenst een speciale set voor het reinigen en polijsten van schijven en gebruik deze.

Stap 2

Als er geen speciale reinigingsmiddelen zijn, wast u de schijf voorzichtig in gewoon water en droogt u deze af of veegt u deze af. Veeg de schijven schoon met een zachte doek, zoals flanel, die geen sporen op het oppervlak achterlaat. Veeg de schijf vanuit het midden naar buiten en vermijd cirkelvormige bewegingen.

Stap 3

Als een oplosmiddel niet kan worden weggelaten, gebruik dan gedenatureerde alcohol (isopropyl- of ethylalcohol) of een oplossing van alcohol en water. Breng ontsmettingsalcohol aan op een zachte doek en veeg de schijf schoon met de bovenstaande methode: van het midden naar de buitenkant. Gebruik geen oplosmiddelen op basis van aardolieproducten (nagellakverwijderaar, aceton, kerosine) en andere agressieve en onvoorspelbare producten - dit zal de schijf alleen permanent beschadigen en onbruikbaar maken.

Stap 4

Als de schijf alleen maar stoffig is, gebruik dan een blikje perslucht. Het kan worden gekocht bij elke computerhardwarewinkel. In dit geval reinigt u de cd met een luchtstraal.

Stap 5

Als uw probleem krassen op het leesbare oppervlak van de schijf zijn, is dit een moeilijkere situatie. Natuurlijk kunt u proberen de schijf te polijsten door deze af te vegen met een zijden doek. Sommigen gebruiken ook autopoets of gewone tandpasta. Maar het is in ieder geval onmogelijk om diepe krassen van de schijf te verwijderen zonder deze te beschadigen. Daarom, als de schade ernstig is en het lezen van informatie verstoort, is het beter om de schijf onmiddellijk te kopiëren en de gegevens naar een nieuwe lege schijf te schrijven. Als de schijf onleesbaar is, gebruik dan programma's voor het werken met onleesbare cd's, zoals CDRoller.

Aanbevolen: