Hoe Schijf C Op Te Schonen: Van Onnodige Bestanden In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Schijf C Op Te Schonen: Van Onnodige Bestanden In Windows 7
Hoe Schijf C Op Te Schonen: Van Onnodige Bestanden In Windows 7

Video: Hoe Schijf C Op Te Schonen: Van Onnodige Bestanden In Windows 7

Video: Hoe Schijf C Op Te Schonen: Van Onnodige Bestanden In Windows 7
Video: Harde schijf opruimen 2024, April
Anonim

Geleidelijk aan heeft bijna elke gebruiker van een pc de behoefte om de C:-schijf op te schonen van onnodige bestanden in Windows 7 (of een andere versie van het besturingssysteem). Een paar simpele richtlijnen helpen je hierbij.

Probeer schijf C op te schonen van ongewenste bestanden in Windows 7
Probeer schijf C op te schonen van ongewenste bestanden in Windows 7

instructies:

Stap 1

U kunt de C-schijf van onnodige bestanden in Windows 7 opschonen door ongebruikte toepassingen te verwijderen. Open hiervoor de systeemservice "Programma's en onderdelen" via het configuratiescherm (de link is beschikbaar in het menu "Start"). Wacht even, want de service zal de huidige lijst met geïnstalleerde applicaties bijwerken. Zodra de update is voltooid, kunt u gemakshalve op de datumkolom klikken om de applicaties weer te geven in de volgorde waarin ze zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Let op de programma's die u niet gebruikt. Dit kunnen computergames, verouderde versies van Adobe-applicaties of andere onnodige componenten zijn. Veel van deze kunnen gigabytes aan ruimte op de harde schijf in beslag nemen, waardoor er minder vrije ruimte beschikbaar is. Selecteer een van de programma's en klik op Verwijderen of Wijzigen. Daarna zal de verwijderingsservice starten, volg de instructies om het verwijderingsproces te voltooien. Herhaal deze stap met alle onnodige toepassingen in Programma's en onderdelen.

Stap 3

Gebruik de gelijknamige Schijfopruimingsservice om de C:-schijf te verwijderen van onnodige bestanden in Windows 7. U kunt deze vinden via het menu Start in de map Systeemwerkset (tussen geïnstalleerde programma's). Schakel de selectievakjes in voor de componenten die u wilt verwijderen (in feite is dit systeemrommel) en klik op "Opschonen". Je zult zien dat dit behoorlijk wat ruimte op de C-schijf vrijmaakt.

Stap 4

Open het hoofdmenu en klik op de map met de gebruikersnaam (onder de afbeelding) om naar de sectie gebruikersbestanden te gaan. Open de map "Downloads" (of Downloads) en verwijder deze vanaf hier gedownload van internet en lange tijd niet gebruikt. Doe hetzelfde met de inhoud van de mappen "Muziek" en "Films", waarbij alle onnodige items naar de prullenbak worden gestuurd. Vergeet niet de prullenbak op uw bureaublad te legen, anders nemen de bestanden die er naar toe worden gestuurd nog steeds ruimte in op uw harde schijf.

Stap 5

Probeer een van de gratis programma's uit te voeren voor het opschonen van de C:-schijf van onnodige bestanden in Windows 7, bijvoorbeeld CCleaner, Final Uninstaller, SpeedUpMyPC en dergelijke. Ze zijn te vinden en te downloaden op internet. Een groot voordeel van het gebruik van deze applicaties is dat u niet zelf onnodige bestanden op uw harde schijf hoeft te zoeken en verwijderen - de programma's doen dit automatisch en in slechts een paar klikken. Bovendien laten veel programma's verschillende bestanden op de schijf achter, zelfs na verwijdering, dus toepassingen voor het opschonen van de C:-schijf van afval worden eenvoudigweg noodzakelijk, omdat ze snel en grondig alle sporen verwijderen.

Aanbevolen: