Wat Is Het Register Op De Computer En Hoe Het Op Te Schonen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Register Op De Computer En Hoe Het Op Te Schonen?
Wat Is Het Register Op De Computer En Hoe Het Op Te Schonen?

Video: Wat Is Het Register Op De Computer En Hoe Het Op Te Schonen?

Video: Wat Is Het Register Op De Computer En Hoe Het Op Te Schonen?
Video: Computer opschonen 2024, Mei
Anonim

Zolang de computer nieuw is, werkt hij veel sneller. Na verloop van tijd, als gevolg van frequente zoekopdrachten naar informatie op internet, eindeloze installatie en verwijdering van programma's, raakt het systeemregister verstopt, waardoor de snelheid van het hele besturingssysteem afneemt.

Wat is het register op de computer en hoe het op te schonen?
Wat is het register op de computer en hoe het op te schonen?

Wat is het register op een computer?

Een besturingssysteem is een intermediair tussen de hardware, software en de eindgebruiker van de computer. Windows beheert alle acties die plaatsvinden tijdens de werking van de computer, dus het besturingssysteem moet toegang hebben tot alle benodigde gegevens met betrekking tot de werking van apparaten en programma's. Hiervoor heeft Windows een speciale hiërarchische database met daarin alle informatie over de parameters en instellingen van de hard- en software.

De database is het Windows-register of het systeemregister dat in constante modus draait. Vanaf de eerste installatie en lancering van de stuurprogramma's ondergaat het systeem wijzigingen en daarmee raakt het register verstopt. Fouten, onnodige bestandsextensies, dummy-sleutels, verouderde programma's en hun fragmenten stapelen zich op - dit zijn allemaal overblijfselen van de vroegere activiteit van virussen. Het geleidelijk vullen van het computerregister heeft een negatieve invloed op de snelheid en kwaliteit van het gehele computersysteem. Daarom is het noodzakelijk om het register op orde te houden.

Het register op een computer opschonen

Er zijn veel manieren om uw computerregister op te schonen. Een daarvan is het gebruik van serviceprogramma's, hulpprogramma's die met het register werken. Het gebruik van de hulpprogramma's is best handig en kost niet veel tijd. In de regel is de reinigingstechnologie met dergelijke programma's eentonig.

Bij het opstarten wordt het register door het programma gescand. Als een gegevensketen "vol" zit met onnodige informatie, wordt deze heel langzaam geopend. Op basis hiervan vindt het hulpprogramma delen van het systeem die moeten worden verwijderd of gerecycled.

De tweede manier is om het register handmatig op te schonen. Hier kunt u het regedit-commando gebruiken. Open hiervoor de opdrachtregel Uitvoeren in het menu Start. In dit venster wordt het regedit-commando ingevoerd. Verder worden door het zoeken takken gevonden waarvan de waarden moeten worden gecorrigeerd of verwijderd. Het enige nadeel van dit programma is dat alle herstelde records met de opgegeven parameters één voor één worden weergegeven, wat veel tijd kost.

Het is ook mogelijk om een krachtiger hulpprogramma te gebruiken voor het handmatig opschonen van het register. Registercrawler - dit hulpprogramma heeft een handiger zoekfunctie en na het opschonen geeft het programma onmiddellijk alle records met de opgegeven parameters weer.

Aanbevolen: