Hoe De Windows Veilige Modus Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Windows Veilige Modus Te Openen
Hoe De Windows Veilige Modus Te Openen

Video: Hoe De Windows Veilige Modus Te Openen

Video: Hoe De Windows Veilige Modus Te Openen
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem biedt verschillende opstartopties. Als de computer niet normaal kan opstarten, kan de gebruiker Veilige modus kiezen. In dit geval zijn er drie soorten veilige modus.

Hoe de Windows Veilige modus te openen
Hoe de Windows Veilige modus te openen

instructies:

Stap 1

In de veilige modus worden alleen basisbestanden en stuurprogramma's (monitor, toetsenbord, muis), standaardsysteemservices en schijven geladen. Alle netwerkverbindingen ontbreken. Veilige modus Netwerkstuurprogramma's laden laadt essentiële stuurprogramma's en bestanden, evenals netwerkverbindingen. Het derde type opstarten is de veilige modus met ondersteuning voor de opdrachtregel. In deze modus worden de hoofdbestanden en stuurprogramma's geladen, maar na het inloggen op Windows wordt de opdrachtregel weergegeven in plaats van de grafische interface.

Stap 2

Het wordt aanbevolen om uw computer in de veilige modus op te starten als u problemen ondervindt. Deze problemen worden meestal veroorzaakt door onjuiste installatie van nieuwe hardware of installatie van ongeschikte stuurprogramma's. Als Windows-systeembestanden beschadigd zijn, zal de Veilige modus waarschijnlijk niet helpen.

Stap 3

Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om uw computer op te starten in de veilige modus. Klik op de Start-knop of de Windows-toets en selecteer Afsluiten in het menu. Selecteer in het nieuwe venster de opdracht "Opnieuw opstarten" en klik op de knop OK. Wacht tot Windows is afgesloten. Druk op de F8-toets voordat u het besturingssysteem opnieuw laadt. Alternatief: druk op deze toets wanneer het bericht "Selecteer een besturingssysteem om te starten" verschijnt.

Stap 4

Selecteer met behulp van de pijlen op uw toetsenbord de optie om het besturingssysteem op te starten in de veilige modus die bij u past. Bij gebruik van de pijltjestoetsen moet NumLock uitgeschakeld zijn. Nadat de gewenste modus is geselecteerd, drukt u op de Enter-toets en wacht u tot het systeem is opgestart.

Stap 5

Als je meerdere besturingssystemen op je computer hebt geïnstalleerd, selecteer dan eerst degene die je wilt starten in veilige modus door de selectie te bevestigen met de Enter-toets, en selecteer vervolgens veilige modus op dezelfde manier als hierboven beschreven. Bevestig de opdracht met de Enter-toets.

Aanbevolen: