Hoe Windows Te Starten In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Te Starten In De Veilige Modus
Hoe Windows Te Starten In De Veilige Modus

Video: Hoe Windows Te Starten In De Veilige Modus

Video: Hoe Windows Te Starten In De Veilige Modus
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veilige modus of Veilige modus is een werkingsmodus van Microsoft Windows waarin alleen stuurprogramma's en systeembestanden die essentieel zijn voor het besturingssysteem worden geladen. In dit geval worden er geen programma's, zelfs geen standaardprogramma's, geladen. Dit maakt het mogelijk om malware en virussen te verwijderen.

Hoe Windows te starten in de veilige modus
Hoe Windows te starten in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Als uw computer nu aan staat, start u deze opnieuw op. Wanneer de computer opstart, wordt informatie over de belangrijkste componenten op het scherm weergegeven - de processor, videokaart, RAM, enz.

Dit wordt gevolgd door een korte pieptoon en het logo van de fabrikant van het moederbord wordt geladen. Op dit moment moet u tijd hebben om op de "F8" -toets te drukken, op sommige laptops "F2" of "Insert".

Druk meerdere keren achter elkaar op de toets om het moment te grijpen om de Windows-opstartmodus te selecteren. Als u het juiste moment grijpt, verschijnt het "Extra opstartoptiesmenu" op het scherm. Als een dergelijk menu niet verschijnt en Windows begint te laden, start u uw computer opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Stap 2

Wanneer u het menu Geavanceerde opstartopties opent, gebruikt u de pijltoetsen op uw toetsenbord om "Veilige modus" te selecteren. Druk op "Enter" om de modus te selecteren.

In plaats van het gebruikelijke laadscherm verschijnt er een zwart scherm, waarop onderaan wordt aangegeven welk systeembestand momenteel wordt geladen. Het laden in de veilige modus duurt meestal langer dan normaal.

Stap 3

Na het laden verschijnt er een melding op het scherm dat de computer in de beperkte modus draait en om in deze modus te blijven werken, moet u op de knop "Ja" in het dialoogvenster klikken.

Aanbevolen: