Hoe De Veilige Modus Op Een Computer Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Op Een Computer Te Openen
Hoe De Veilige Modus Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Op Een Computer Te Openen
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, Mei
Anonim

De veilige modus van het besturingssysteem is vereist om bepaalde fouten te herstellen en bepaalde bewerkingen uit te voeren. Meestal wordt deze modus gebruikt wanneer het besturingssysteem crasht of is geïnfecteerd met bepaalde virussen.

Hoe de veilige modus op een computer te openen
Hoe de veilige modus op een computer te openen

instructies:

Stap 1

De veilige modus van het Windows-besturingssysteem is toegankelijk via een speciaal menu dat wordt geopend wanneer de computer opstart. Zet uw pc aan en houd de F8-toets ingedrukt nadat de harde schijf is opgestart. Markeer in het menu dat verschijnt het item "Windows Veilige modus" en druk op Enter. Geef in het volgende venster de optie op om de veilige modus te starten. Als je geen actieve internetverbinding nodig hebt, selecteer dan het allereerste item. Dit zal de opstarttijd van uw computer verkorten. Klik na het opstarten van het systeem op de knop Ok in het menu dat wordt geopend. Dit bevestigt dat u begint te werken met de veilige modus van Windows.

Stap 2

Soms is een abnormale systeemuitschakeling vereist om toegang te krijgen tot het opstartoptiemenu. Druk op de Reset-knop of schakel gewoon de stroom naar de systeemeenheid uit. Zet de computer aan en wacht tot het extra menu verschijnt. Het bevat meestal slechts drie items. Druk op de F8-toets om extra systeemopstartopties weer te geven. Selecteer het gewenste item en druk op Enter.

Stap 3

Als er meerdere besturingssystemen op uw computer zijn geïnstalleerd, wacht dan na het inschakelen tot het OS-selectiemenu verschijnt. Markeer degene die u in de veilige modus wilt uitvoeren en druk op F8. Herhaal de procedure om de gewenste modus te starten.

Stap 4

Soms is het zinvol om een bepaalde werkingsmodus van de computer te kiezen in de Veilige modus. Selecteer "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning" als u met deze functie van het systeem moet werken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat sommige apparaten op uw computer mogelijk zijn uitgeschakeld in de veilige modus. Tegelijkertijd kunnen sommige programma's helemaal niet starten of niet goed werken.

Aanbevolen: